Thierry Henry spreekt Ian Maatsen op z'n Surinaams aan na CL-zege: 'Fawaka mimang?'
Ian Maatsen na zijn goal tegen Atlético Madrid / Getty Images

Thierry Henry spreekt Ian Maatsen op z'n Surinaams aan na CL-zege: 'Fawaka mimang?'

17:22, 17-04-2024 / Laatste Update: 17:22, 17-04-2024

Ian Maatsen moest dinsdagavond voor de camera van CBS Sports, nadat hij met Borussia Dortmund doorbekerde in de Champions League. Daar werd hij op een onverwachte manier aangesproken door analist Thierry Henry.

Henry - onderdeel van het superkoppel bij CBS Sports met Kate Abdo, Micah Richards en Jamie Carragher - sprak Maatsen aan met Sranantongo, oftewel: in het Surinaams. "Alles goed, fawaka mimang?" Maatsen is zichtbaar verrast en moest lachen: "Alles goed! Rustig, rustig." Henry herkende het woord 'rustig' ook.

Maatsen was dinsdagavond belangrijk voor Borussia Dortmund. De linksback scoorde tegen Atlético Madrid en won met 4-2, nadat het duel in Spanje met 2-1 verloren ging. De Duitsers staan door de zege in de halve finale van de Champions League, waar het tegen Paris Saint-Germain speelt.

Richards was ook complimenteus richting Maatsen. De oud-rechtsback van onder andere Manchester City vond de haarlijn van de Nederlandse linksback erg 'scherp', waarna Maatsen reageerde: "Het is altijd scherp, net als jouw haarlijn." Richards ging helemaal los en zat zoals wel vaker schreeuwend in de studio.