TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Frankrijk - België met de gemaskerde Kylian Mbappé
Kylian Mbappé doet zijn masker recht. © Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Frankrijk - België met de gemaskerde Kylian Mbappé

03:00, 01-07-2024

Dé kraker van de achtste finales van het EK voetbal staat maandagavond op het programma. Frankrijk en België treffen elkaar in de Düsseldorf. Beide landen wisten nog niet te overtuigen, maar het belooft een spannend gevecht te worden. Lees hier hoe laat en op welke zender je moet inschakelen om te kijken naar het duel.

De wedstrijd van maandag is een herhaling van de halve finale op het WK van 2018. Toen won Frankrijk van De Rode Duivels dankzij een kopbal van Samuel Umtiti en uiteindelijk werd het ook wereldkampioen.

België onder vuur na dreigement aan Kylian Mbappé voor EK-duel tegen Frankrijk

29 juni 2024, 16:30

Het is onrustig bij België in aanloop naar de kraker op het EK tegen Frankrijk. De bond deelde via sociale media een video, maar daar heeft het al snel excuses voor aan moeten bieden. Middenvelder Amadou Onana nam samen met comedian Pablo Andres een filmpje op waarin ze zich niet al te vriendelijk uitlieten over de Franse sterspeler Kylian Mbappé.

Frankrijk worstelt voorin

Frankrijk behoorde voor het toernooi bij de topfavorieten, maar wist nog maar weinig indruk te maken. Sterker nog, het scoorde nog geen enkel velddoelpunt. Frankrijk kreeg tegen Oostenrijk de winst cadeau door een eigen doelpunt (0-1), scoorde niet tegen Nederland (0-0) en benutte een strafschop tegen Polen (1-1). Het leidde ertoe dat Oostenrijk er met de groepswinst vandoor ging.

Het wordt spannend hoe Kylian Mbappé aan de aftrap zal verschijnen. Hij brak in het eerste duel zijn neus en miste daardoor de ontmoeting met Oranje. Tegen Polen was hij met een masker weer van de partij en schoot hij de penalty raak. Toch zit hem dat niet lekker.

België met ongelukkige Lukaku

Ook bij België wil het nog niet vlotten. Het toernooi werd begonnen met een verrassende nederlaag tegen Slowakije, maar dankzij een overwinning tegen Roemenië en een zwaarbevochten gelijkspel tegen Oekraïne werd de knock-outfase bereikt.

Vooral voor Romelu Lukaku was de groepsfase teleurstellend. Hij scoorde al drie keer, maar staat op de topscorerslijst nog op nul doelpunten. Al zijn doelpunten werden namelijk alsnog afgekeurd door een ingreep van de VAR.

Zender Frankrijk - België

De wedstrijd tussen Frankrijk en België wordt uitgezonden op NPO 1. De kijkers kunnen vanaf 17.30 uur inschakelen op de zender voor de voorbeschouwing. De aftrap is vervolgens om 18.00 uur.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.