Aad de Mos kijkt met grote interesse naar Kroatië: 'Voor Ajax hangt er heel veel vanaf'
Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Aad de Mos kijkt met grote interesse naar Kroatië: 'Voor Ajax hangt er heel veel vanaf'

11:10, 15-06-2024 / Laatste Update: 07:17, 16-06-2024

"Bij Kroatië ben ik benieuwd naar Sutalo en Sosa", zegt voormalig toptrainer Aad de Mos in onze videorubriek Toss van De Mos. De prijzenpakkende coach uit het verleden geeft tijdens het EK voetbal exclusief voor Sportnieuws.nl dagelijks zijn scherpe mening.

"Kroatië heeft een goede ploeg, echt een toernooiploeg", zegt De Mos. Daarmee doelt hij op de recente successen van de Kroaten op de afgelopen twee WK's, waarbij het beide keren de halve finale haalde. De analist gaat voor een 'gelijkspelletje' in de wedstrijd tegen Spanje op het EK voetbal, zaterdag om 18:00 uur: 2-2.

"Bij Kroatië ben ik benieuwd naar (Josip, red.) Sutalo en (Borna, red.) Sosa. Of zij hetzelfde niveau halen als bij Ajax, want dat is niet al te hoog. Ajax zal kijken of ze goed spelen, want ze willen ze allebei verkopen. Voor Ajax hangt er heel veel vanaf." Beide spelers kwamen afgelopen zomer naar Amsterdam, waar zij niet konden imponeren.

Eerder op de dag (om 15:00 uur) speelt Hongarije tegen Zwitserland. De Mos voorspelt ook daar een gelijkspel: 1-1. De EK-speeldag wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Italië en Albanië om 21:00 uur. "Albanië, dat is een linke ploeg. Onderschat die ploeg niet. Maar Italië pakt toch een kleine overwinning: 1-0."

Alle afleveringen van Toss van De Mos

Vanaf vrijdag zijn op de speciale online pagina Toss van De Mos altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De eerste columns van de Europees kampioen van 1988 zijn hieronder terug te lezen. In de column van zaterdag stelt Van Aerle dat het goed is dat bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het duel met Polen wat olie op het vuur gooit door de ernst van de blessure van Robert Lewandowski in twijfel te trekken.

Heel goed dat Ronald Koeman olie op het vuur gooit richting het duel met Polen

15 juni 2024, 06:00

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als columnist van Sportnieuws.nl richting en tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. In aanloop naar het eerste EK-duel van het Nederlands elftal zag de Europees kampioen van 1988 dat bondscoach Ronald Koeman het vuurtje al aardig aan het opstoken is. "Dat heeft hij goed gedaan."

Verbazing over Memphis Depay: 'Dan gaat het extra opvallen en zorgen voor irritaties'

7 juni 2024, 11:32

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als nieuwe columnist van Sportnieuws.nl richting en tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. Zo verbaasde de Europees kampioen van 1988 zich tijdens Nederland - Canada over de hoofdband van Memphis Depay. "Doe effe normaal." Lees hieronder de eerste column van Van Aerle.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.