Ajax-flop Mikautadze schittert op EK voetbal en zet met deze statistieken alle toppers in de schaduw
Georges Mikautadze op het EK. Getty Images

Ajax-flop Mikautadze schittert op EK voetbal en zet met deze statistieken alle toppers in de schaduw

07:55, 27-06-2024 / Laatste Update: 13:00, 27-06-2024

Oud-Ajacied Georges Mikautadze is tot nog toe de meest waardevolle speler op het EK voetbal. De Georgische aanvaller maakte in de groepsfase tegen Turkije en Tsjechië een doelpunt, gaf woensdag tegen Portugal de assist bij de 1-0 van Khvicha Kvaratskhelia en benutte na rust een penalty. Daardoor werd het 2-0.

De 23-jarige Mikautadze werd vorig jaar zomer door Ajax overgenomen van het Franse FC Metz, maar zijn verblijf in Amsterdam draaide uit op een teleurstelling. Inmiddels speelt hij weer voor FC Metz.

'Ajax-flop Georges Mikautadze voor 20 miljoen naar Monaco'

11 juni 2024, 21:05

Georges Mikautadze is volgens Franse krant L'Equipe een miljoenendeal overeengekomen met AS Monaco. De aanvaller werd na een dramatische periode bij Ajax verhuurd aan het Franse FC Metz dat een optie tot koop lichtte. Nu lijkt de Georgiër zijn carrière weer te gaan vervolgen bij een andere club.

Nu blinkt hij uit op het EK, maar in Amsterdam maakte Mikautadze geen enkel moment indruk. Hij maakte geen goal, geen assists en deed onder meer mee tijdens de beschamende bekernederlaag tegen de amateurs van Hercules.

De Georgiër was zelf ook niet blij in zijn periode bij Ajax. "Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren", zei Mikautadze eerder.

Georgië

Bij de nationale ploeg zit de aanvaller veel beter in zijn vel, zo blijkt. Hij scoorde in alledrie de groepswedstrijden van Georgië. Het land debuteert op het eindtoernooi en is de grote verrassing op het EK. Zeker nadat het van topland Portugal won.

In de achtste finales gaan de Georgiërs het zwaar krijgen. Zij treffen daar een van de moeilijkste tegenstanders op het toernooi: Spanje. Maar wie weet kan de ploeg ook tegen de Spanjaarden nog stunten.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.