Bondscoach Leekens van Hongarije brult boos, maar speler verstaat hem niet
i

anp

Bondscoach Leekens van Hongarije brult boos, maar speler verstaat hem niet

Martijn Baars • 15:48, 25-03-2018 / Laatste Update: 13:35, 05-01-2024

Georges Leekens, voormalig coach van Roda JC én het Belgisch voetbalelftal, is inmiddels bondscoach van Hongarije. Hij verloor vrijdag zijn eerste interland met 2-3 van voetbaldwerg Kazachstan. Misschien wel omdat niet iedereen zijn instructies vooraf heeft verstaan.

Leekens ging na afloop van Hongarije - Kazachstan flink uit zijn plaat in de kleedkamer nadat zijn eerste interland was uitgelopen op een deceptie tegen de nummer 136 van de FIFA-ranking. Dániel Böde, die in de 76ste minuut mocht invallen, besloot om de donderspeech aan zich voorbij te laten gaan en ging lekker douchen. "Mijn Engels is niet zo goed dus ik begreep de woorden van de trainer niet en ging meteen douchen. Anderen vertaalden het ook niet."

Binnen 10 minuten 0-2 achter

Het is te hopen dat de andere Hongaarse spelers het Engels van Leekens wel begrijpen. Anders is meteen de 0-2 achterstand die na 10 minuten al op het scorebord stond gemakkelijk te verklaren. 

'We gaven de doelpunten cadeau'

Ondanks de wellicht babylonische spraakverwarring is Leekens is nog niet in paniek na zijn eerste nederlaag: "We konden ons 4 dagen voorbereiden op deze wedstrijd, dus het zou een wonder zijn geweest als al onze oplossingen en ideeën geslaagd waren. We hadden het wel beter moeten doen. We gaven de doelpunten cadeau terwijl Kerstmis al een tijdje voorbij is. Het is een bewijs dat het niet mogelijk is om dergelijke fouten internationaal te maken."