Deze vaste waarde van Roemenië mag wegens schorsing niet meedoen tegen Nederland
Nicosur Bancu / Getty Images

Deze vaste waarde van Roemenië mag wegens schorsing niet meedoen tegen Nederland

23:44, 26-06-2024 / Laatste Update: 23:45, 26-06-2024

Nederland hoeft met één Roemeen geen rekening te houden in de achtste finale op het EK voetbal. De linksback van Roemenië pakte woensdagavond tegen Slowakije een gele kaart en is er niet bij tegen Oranje.

Het gaat om Nicusor Bancu, een 31-jarige verdediger die in eigen land speelt bij Universitatea Craiova. Hij pakte geel in de wedstrijd tegen België en werd ook in de laatste groepswedstrijd tegen Slowakije op de bon geslingerd. Tweemaal geel is een schorsing op het EK voetbal.

Vaste waarde

Roemenië beschikt niet over een andere échte linksback. Alle andere verdedigers uit de selectie zijn rechtspoten. Kopzorgen dus voor bondscoach Edward Iordănescu, die sinds zijn aanstelling in januari 2022 bijna altijd voor Bancu als zijn linksback koos.

Alleen tijdens een blessureperiode van Bancu moest de bondscoach verplicht voor iemand anders kiezen. De laatste keer dat Bancu werd gewisseld kwam de rechtspoot Vasile Mogos voor hem in het veld. De 31-jarige rechtsback is nu ook mee naar het EK, maar speelde nog geen minuut. Hij lijkt wel de logische vervanger.

Nederland - Roemenië

De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië staat komende dinsdag op het programma. Het gaat om dinsdag 2 juli, om 18:00 uur. Het Nederlands elftal heeft dus een volle week pauze na de teleurstellende wedstrijd tegen Oostenrijk, die met 3-2 verloren ging. Oranje kan Oostenrijk overigens in de kwartfinale alweer tegenkomen.

Dit is het programma van Nederland richting de achtste finale op EK tegen Roemenië

27 juni 2024, 09:04

Nederland weet wanneer en tegen wie zij moeten spelen in de achtste finales. Op dinsdag 2 juli speelt Oranje tegen Roemenië in München. Daar zit nog behoorlijk wat tijd tussen, dus is er genoeg tijd voor Nederland om te werken aan een geweldig plan. Hoe het schema tot de wedstrijd in München eruit ziet, lees je hier.

Nederlanders op scherp

Bij Nederland is niemand geschorst voor de wedstrijd tegen Roemenië, maar er staan wel twee spelers op scherp. Jerdy Schouten en Joey Veerman kregen tegen respectievelijk Frankrijk en Polen een gele kaart en missen bij een gele kaart tegen Roemenië de eventuele kwartfinale.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.