Fabrizio Romano stelt dat Ian Maatsen naar deze Premier League-club gaat: 'Groen licht van Chelsea'
Ian Maatsen © Getty Images

Fabrizio Romano stelt dat Ian Maatsen naar deze Premier League-club gaat: 'Groen licht van Chelsea'

23:56, 19-06-2024 / Laatste Update: 23:57, 19-06-2024

Ian Maatsen zit momenteel in een wervelwind. De verdediger werd vlak voor het EK voetbal halsoverkop bij de Oranje-selectie gevoegd, terwijl ondertussen Premier League-club Aston Villa op zijn handtekening jaagt.

De 22-jarige Maatsen staat onder contract bij Chelsea. De Londense club heeft hem al aan vier clubs op rij uitgeleend, waaronder aan Borussia Dortmund. Met die Duitse club speelde hij afgelopen seizoen in de Champions League-finale. Die maanden in de Bundesliga betekenden zijn definitieve doorbraak.

Chelsea

Het contract van Maatsen met Chelsea loopt tot medio 2026. Toch lijkt de gevallen grootmacht niet van plan te zijn om Maatsen een kansje te geven, ondanks alle lofuitingen die hij dit jaar kreeg. Transferkenner Fabrizio Romano schrijft op X dat Chelsea akkoord is gegaan met een bod van Aston Villa.

Fabrizio Romano

Romano schrijft: "De deal tussen Aston Villa en Chelsea voor Ian Maatsen bedraagt 37,5 miljoen pond. Nu is er nog een afsluitend overleg nodig over de persoonlijke contractvoorwaarden." Kortom, Maatsen en zijn zaakwaarnemer moeten nog een salaris plus bonusstelsel overeenkomen.

Romano zit bovenop de zaak en heeft woensdag meerdere posts aan Maatsen gewijd. Hij meent ook dat er een andere speler betrokken gaat worden bij de deal, dus dat Aston Villa op zijn beurt een speler verkoopt aan Chelsea. Maar die extra handel is geen dealbreaker, verwacht Romano. "Villa is ervan overtuigd dat het deze week nog afgerond is. Chelsea heeft groen licht gegeven."

Alles over het EK 2024

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.