Forse kritiek op Ronald Koeman na 'snelle onthoofding' bij Oranje: 'Een poffert op je neus'
Ronald Koeman speelt met Oranje een dag na het duel met Oostenrijk een oefenduel. © Getty Images

Forse kritiek op Ronald Koeman na 'snelle onthoofding' bij Oranje: 'Een poffert op je neus'

21:09, 21-06-2024 / Laatste Update: 23:37, 21-06-2024

Bondscoach Ronald Koeman besloot voor het duel van Nederland tegen Frankrijk op het EK om middenvelder Joey Veerman te slachtofferen. De PSV-middenvelder begon zondag nog in de basis tegen Polen, maar zit op de bank tegen de Fransen. Dat komt Koeman op forse kritiek te staan.

Veerman begon met PSV-teamgenoot Jerdy Schouten tegen Polen (2-1 winst) in de basis, maar was niet erg gelukkig. Hij is voor het duel met Frankrijk zijn plekje in de basis kwijtgeraakt. Al had dat volgens de bondscoach niet per se veel te maken met zijn mindere spel in de openingswedstrijd.

Hans Kraay Jr. uitte bij ESPN echter felle kritiek op Koeman. Hij denkt dat het een grote teleurstelling is voor Veerman en zijn fans: "Je onthoofdt hem min of meer. Het is wel een poffert op je neus. Voor mij was hij de directe vervanger van Frenkie de Jong. Hij was niet goed, maar dit is een snelle onthoofding."

Jeremie Frimpong

Dat Veerman op de bank zit, komt door de basisplaats van Jeremie Frimpong. Koeman heeft hem opgesteld als rechtsbuiten waardoor Xavi Simons op het middenveld speelt. Dat gaat dus ten koste van de middenvelder van PSV.

Zwaarbevochten punt Oranje

Het duel tussen Nederland en Frankrijk eindigde in 0-0. Xavi Simons leek Oranje aan de overwinning te helpen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is met vier punten uit twee duels nu nagenoeg zeker van de volgende ronde op het EK. Eerst wacht aanstaande dinsdag nog wel het laatste groepsduel met Oostenrijk.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.