Kevin De Bruyne loopt boos weg bij 'domme' pers na uitschakeling op EK: 'Wat is dat?'
Kevin de Bruyne was kwaad na afloop. © Getty Images

Kevin De Bruyne loopt boos weg bij 'domme' pers na uitschakeling op EK: 'Wat is dat?'

23:19, 01-07-2024

België werd maandag op een hele ongelukkige wijze uitgeschakeld door Frankrijk. Een eigen doelpunt in de slotfase van Jan Vertonghen was beslissend. Aanvoerder Kevin De Bruyne kreeg het na afloop aan de stok met de pers.

In België wordt al jaren gesproken over 'De Gouden Generatie'. Erg goud is die nooit geworden, want een grote titel bleef uit. De derde plek tijdens het WK van 2018 in Rusland is tot nu toe de beste prestatie gebleken. Ook op dit EK zat het er dus niet in. De middenvelder kreeg daar een vraag over en kon zijn oren niet geloven.

Gelukkig Frankrijk stuurt België dankzij pechvogel Jan Vertonghen naar huis op EK

1 juli 2024, 19:50

Frankrijk heeft op een hele gelukkige wijze België uitgeschakeld op het EK voetbal. Beide landen stelden lange tijd teleur en uiteindelijk was er een eigen doelpunt nodig om de beslissing te brengen. Jan Vertonghen was de pechvogel in de slotfase, want via zijn been vloog een voorzet van Randal Kolo Muani in het Belgische doel: 1-0.

"Kevin, doet het pijn dat 'de gouden generatie' nooit een finale heeft gehaald?", vroeg de verslaggever na afloop. De Bruyne snapte dat niet helemaal: "Wat is een gouden generatie?" "Die van jouw", reageerde de verslaggever.

"En je wil zeggen dat Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland geen gouden generatie hebben?", beet de Belgische middenvelder de verslaggever toe. De Bruyne had het toen wel gehad en liep boos weg terwijl hij mompelend aangaf wat hij van de opmerking vond: "Stupid."

Voor De Bruyne en België werd het niet het toernooi waarop ze gehoopt hadden. Dat begon al met de eerste wedstrijd toen er verrassend werd verloren van Slowakije. De Rode Duivels plaatsen zich na een 2-0 zege op Roemenië en een doelpuntloos gelijkspel tegen Oekraïne alsnog voor knock-outfase, maar bij onze zuiderburen was daar weinig euforie over.

Na het duel tegen de Oekraïners werden de Belgen zelfs uitgefloten door de eigen supporters in het stadion. De Bruyne greep toen ook al in en riep zijn ploeggenoten op om de fans niet te gaan bedanken voor hun komst.

Kevin de Bruyne grijpt keihard in na massaal gefluit Belgische fans

26 juni 2024, 20:29

De Belgische voetballers werden woensdagavond massaal uitgefloten door de eigen fans na de teleurstellende 0-0 tegen Oekraïne op het EK voetbal. Diverse spelers snapten er op het veld niks van. België is namelijk wel 'gewoon' door naar de achtste finales.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.