Kylian Mbappé stapt uit spelersbus Frankrijk zónder neusbescherming, test masker op laatste training
Kylian Mbappé stapte donderdag zónder neusbescherming uit de spelersbus van Frankrijk. ©Pro Shots

Kylian Mbappé stapt uit spelersbus Frankrijk zónder neusbescherming, test masker op laatste training

14:04, 20-06-2024 / Laatste Update: 14:22, 20-06-2024

Alle ogen waren donderdagmiddag op de aankomst van de spelersbus van Frankrijk in Leipzig gericht. In welke hoedanigheid stapte sterspeler Kylian Mbappé uit de bus? Met masker of zonder?

Een oplettende camera legde het uitstappen van Mbappé vast. Opvallend was dat de Fransman zonder enige vorm van bescherming aan zijn neus voet in Leipzig zette. Hij zwaaide even naar een fan en liep daarna snel achter zijn ploeggenoten aan naar binnen.

Trainen met masker

Volgens de NOS gaat Mbappé donderdagavond tijdens de training van Frankrijk een op maat gemaakt masker uitproberen. De aanvaller wil koste wat kost spelen tegen Nederland, zo bevestigde een woordvoerder van de Franse bond aan de Nederlandse omroep.

Persconferentie

Donderdag om 17.30 uur geeft de Franse bondscoach Didier Deschamps een persconferentie in aanloop naar het EK-duel Nederland - Frankrijk op vrijdagavond 21 juni. Daar zal het ongetwijfeld gaan over het meespelen van Mbappé tegen Nederland. Daar gaat het namelijk al dagen over.

Gebroken neus

Maandag tijdens de wedstrijd Frankrijk - Oostenrijk brak Mbappé zijn neus toen hij op de schouder van verdediger Danso botste. Met veel bloed aan zijn gezicht moest hij het veld verlaten in de slotfase. Olivier Giroud is één van de genoemde vervangers, mocht Mbappé het duel met Oranje niet halen. Maar ook de spits, topscorer van Frankrijk, is niet helemaal fit.

Reactie Ronald Koeman

Na de persconferentie van Deschamps is om 19.45 uur de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman aan de beurt. Hij zal samen met Nathan Aké uitgebreid voorbeschouwen op het EK-duel met Frankrijk. De spelers van Nederland verwachtten deze hele week 'gewoon' dat Mbappé meedoet.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.