Liverpool betaalt 15 miljoen euro niet alleen voor Arne Slot
Arne Slot © ProShots

Liverpool betaalt 15 miljoen euro niet alleen voor Arne Slot

13:15, 27-04-2024 / Laatste Update: 13:46, 27-04-2024

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Liverpool om Arne Slot lijken nu echt de laatste fase in te gaan. Volgens onder meer het Algemeen Dagblad hebben beide clubs een mondeling akkoord bereikt en wordt de deal snel bekendgemaakt. Het vertrek van Slot levert Feyenoord miljoenen euro's op.

Vrijdagmiddag moesten er nog wat details besproken worden maar, de clubs lijken er uit, Volgens het AD lijkt niets het vertrek van de oefenmeester nog in de weg te staan en hebben Liverpool en Feyenoord een mondeling akkoord. Ook transferexpert Fabrizio Romano meldde vrijdagavond dat er een akkoord ligt. Het is wachten op de bevestiging van de clubs.

Vijftien miljoen euro

Volgens De Telegraaf krijgt Feyenoord een enorm bedrag voor de trainer. De krant verwacht dat de Rotterdammers tussen de 13,5 en de 15 miljoen euro krijgen. Dat maakt Slot een van de duurste trainers uit de voetbalgeschiedenis. Slechts drie keer eerder werd er een soortgelijk of hoger bedrag voor een coach neergeteld.

Daar moet wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst. Liverpool betaalt die 15 miljoen euro volgens Britse media niet alleen voor Slot, ook voor de trainers die hij mee wil nemen. Naar verluidt gaat het om assistenten Sipke Hulshoff en Etienne Reijnen en performance-trainer Ruben Peeters.

'Deze stafleden neemt Arne Slot mee naar Liverpool'

27 april 2024, 08:10

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Liverpool om Arne Slot zijn bijna rond. Er zou al een mondeling akkoord zijn en er wordt verwacht dat de Rotterdammers tussen de 13,5 en de 15 miljoen euro krijgen. In de overeenkomst zouden ook stafleden van Slot betrokken zijn.

Data

Slot was eerst nog een onbekende naam, maar VI schetst hoe de interesse in de Feyenoord-coach in een stroomversnelling kwam. Op basis van data kwam Liverpool uit bij de Nederlandse trainer en daarom steeg hij ook snel in de peilingen van de bookmakers.

Slot sprak daarna een eerste keer met de Engelse club, waardoor de interesse in een stroomversnelling kwam. Liverpool neemt na dit seizoen afscheid van Jürgen Klopp en is daardoor naarstig op zoek naar een nieuwe coach.

Vrijdag

Slot was zelf al eerder akkoord over een overstap naar Engeland. De onderhandelingen gaan op dit moment tussen de zaakwaarnemer van Slot en de clubleiding over zijn contractvoorwaarden en ook Feyenoord moet nog akkoord gaan met een transfersom. Een eerste bod van negen miljoen euro werd van tafel geveegd.

Liverpool-legende vindt komst Arne Slot riskant: 'Die redden het hier vaak niet'

26 april 2024, 19:25

Graeme Souness heeft in een column zijn mening gegeven over de keus van Liverpool om Feyenoord-trainer Arne Slot te te polsen als opvolger van Jurgen Klopp. Souness (80) was in de jaren 80 de aanvoerder van Liverpool. Hij won onder meer driemaal de Europa Cup I (de voorganger van de Champions League).

Gemotiveerd

Slot wil zelf in ieder geval dolgraag naar Liverpool, gaf hij voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan bij ESPN. "Het lijkt me duidelijk dat ik graag naar Liverpool wil, dus nu wacht ik af of de clubs tot een akkoord komen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Het enige dat ik kan zeggen is dat de clubs in onderhandeling zijn. Dan zit je zelf in de wachtkamer en ben je in afwachting van wat daar uit kan komen."