Memphis Depay weer met veelbesproken haarband op het veld tijdens uitzwaaiduel met IJsland
Memphis Depay. Getty Images

Memphis Depay weer met veelbesproken haarband op het veld tijdens uitzwaaiduel met IJsland

20:05, 10-06-2024 / Laatste Update: 20:41, 10-06-2024

Memphis Depay heeft het veld in De Kuip weer betreden met een witte haarband. Eerder op maandag werd hij bij het spelershotel in Rotterdam gespot met een knalblauwe haarband.

Depay kwam geheel in stijl, zoals we van hem gewend zijn, aan in het spelershotel. Hij droeg een blauwe band om zijn hoofd, in precies dezelfde kleur als zijn trainingspak.

Het zou kunnen dat de Oranje-international de haarband speciaal daarbij gematcht heeft. Bij het betreden van het veld in De Kuip had Depay, net als donderdag tegen Canada weer een wit exemplaar om zijn hoofd.

Zondag kwam Depay wederom met de witte haarband het veld op bij de training, iets waar Nederland behoorlijk over was gevallen. Bondscoach Ronald Koeman heeft met de spits erover gesproken. Niet per se over het dragen maar wel over de manier waarop het aangekondigd werd, vrij laat.

"Ik werd er een beetje door verrast, dat vind ik niet zo fijn. Maar ik vind het niet erg dat hij het had. Hij trainde er ook mee, dat is prima."

Eigenwijsheid

Koeman gaf eerder aan dat hij een bepaalde eigenwijsheid ervaart in de groep. Dat is wel iets dat hij kan waarderen. "Er zit op een gezonde manier eigenwijsheid, hoe ze met elkaar zijn en doen. Dat zie je ook op trainingen. Het is niet altijd het juiste moment voor een actie, maar ze doen dat toch. Ze zijn creatief en dan ook eigenwijs. Geef mij die bal maar, denken zij."