NAC stuurt clubheld Ton Lokhoff weg, maar geeft hem wel een seizoenkaart voor het leven
Ton Lokhoff. © Pro Shots
i

Ton Lokhoff. © Pro Shots

NAC stuurt clubheld Ton Lokhoff weg, maar geeft hem wel een seizoenkaart voor het leven

13:37, 09-06-2024 / Laatste Update: 13:37, 09-06-2024

NAC Breda zwaait clublegende Ton Lokhoff uit. De naar de Eredivisie gepromoveerde club heeft na de komst van de nieuwe hoofdtrainer Carl Hoefkens geen functie meer voor 'Mister NAC'.

De 64-jarige Lokhoff was assistent van de vertrokken hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel. Hij voetbalde voor NAC en werkte ook als hoofdtrainer en technisch directeur voor zijn favoriete club.

Technisch directeur Peter Maas heeft Lokhoff tijdens een persoonlijk gesprek verteld dat zijn contract niet wordt verlengd. Uit blijk van waardering heeft de clubman wel een seizoenkaart voor het leven gekregen.

NAC: Ton veel dank verschuldigd

"De club is hem, een onmiskenbaar icoon van de club, veel dank verschuldigd", aldus NAC in een bericht op de clubsite. Toch heeft de Bredase kersverse Eredivisionist geen plek meer voor de clubheld.

De in Breda geboren Lokhoff ademt NAC. In twee periodes speelde de voormalig middenvelder meer dan tweehonderd wedstrijden voor de 'Parel van het Zuiden'. Ook na zijn spelersloopbaan besloot Lokhoff NAC trouw te blijven.

Hij was in Breda niet alleen assistent-trainer, maar ook hoofdcoach, technisch directeur en scout. Het enige wat nu nog resteert is een seizoenkaart voor een avondje NAC in de Eredivisie.

NAC had een nieuwe coach nodig nadat Jean-Paul van Gastel vertrok naar Turkije. Hij wordt assistent van boezemvriend en oud-collega bij Feyenoord Giovanni van Bronckhorst. De oud-succescoach van de Rotterdammers tekende onlangs bij Besiktas.