tv-gids-ek-2024-portugal-slovenie-cristiano-ronaldo
Cristiano Ronaldo komt maandag in actie. © Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Portugal - Slovenië met een gedreven Cristiano Ronaldo

06:00, 01-07-2024

Portugal en Slovenië treffen elkaar maandag in de achtste finales van het EK voetbal. De Portugezen kregen in hun laatste groepsduel een tik en zullen toch met minder vertrouwen toeleven naar het duel met het stugge Slovenië. Cristiano Ronaldo jaagt daarnaast ook nog altijd op zijn eerste doelpunt. Lees hier hoe laat en op welke zender je moet inschakelen om te kijken naar het duel.

Opvallend genoeg wordt dit pas de tweede ontmoeting tussen de twee landen ooit. Voor de eerste hoeven we slechts drie maanden terug in de tijd. Toen boekte Slovenië een verrassende zege op Portugal: 2-0. De Slovenen hebben dus nog nooit verloren van Portugal. Overigens zorgde het bezoek van Cristiano Ronaldo voor een enorme gekte in het land.

Het bed van Cristiano Ronaldo wordt door hotel geveild om geld op te halen

4 april 2024, 13:08

Voor Cristiano Ronaldo (39) was de reis naar Slovenië geen succes, maar voor één fan kan een droom werkelijkheid worden. Een hotel in de hoofdstad Ljubljana veilt het bed waarin de Portugese ster heeft geslapen voor de oefenwedstrijd tegen Slovenië. Om kans te maken op het bed zul je diep in de buidel moeten tasten.

Ronaldo jaagt op doelpunt bij Portugal

Portugal ging vol vertrouwen naar dit EK na een vlekkeloze kwalificatiereeks. Die lijn trok het door met een moeizame zege op Tsjechië (2-1) en een overtuigende overwinning tegen Turkije (3-0). De groepswinst was daarmee al binnen, maar in het laatste groepsduel liep het toch tegen een domper aan door met 2-0 te verliezen van Georgië.

Ook voor Cristiano Ronaldo verliep dat duel niet geweldig en dat kan over zijn hele EK ook gezegd worden. Hij scoorde namelijk nog niet en dat zal toch zijn grote doel zijn op het zesde EK uit zijn carrière. Tegen Slovenië krijgt hij een nieuwe kans.

Is Slovenië het nieuwe Portugal?

Dat zal niet makkelijk worden, want de Slovenen hebben laten zien een hele taaie ploeg te zijn. Ze speelden drie keer gelijk in de groepsfase: tegen Denemarken, Slovenië en Engeland. De Slovenen eindigden exact gelijk met Denemarken, maar eindigden door een bizarre regel als derde in de groep.

Daarmee gaan de gedachten direct terug naar het EK van 2016. Portugal werd toen Europees kampioen nadat het in de groepsfase na drie gelijke spelen als een van de beste nummers drie doorging. Wie weet krijgen ze maandag dus wel een koekje van eigen deeg.

Zender Portugal - Slovenië

De wedstrijd tussen Portugal en Slovenië wordt uitgezonden op NPO 1. De kijkers kunnen vanaf 20.15 uur inschakelen op de zender voor de voorbeschouwing tijdens het programma Studio Fussball. De aftrap is vervolgens om 21.00 uur.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.