Vechtende voetbalvoorzitter heeft succes in de rechtbank: straf verminderd
i

AP

Vechtende voetbalvoorzitter heeft succes in de rechtbank: straf verminderd

Martijn Baars • 19:37, 19-12-2017 / Laatste Update: 23:50, 08-01-2024

De schorsing van voorzitter Christian Constantin van de Zwitserse voetbalclub FC Sion is teruggebracht van 14 naar 9 maanden. De baas sloeg in september na een gewonnen wedstrijd bij Lugano (1-2) tv-analist Rolf Fringer neer.

De preses mag zich de komende 9 maanden in geen enkel stadion van de 2 hoogste voetbalklassen in Zwitserland vertonen en ook geen interlands bijwonen. Eerst moest hij een boete betalen van 100.000 Zwitserse frank, omgerekend zo'n 86.000 euro. Die geldstraf is dinsdag verlaagd naar 25.700 euro. Constantin had beroep aangetekend tegen de sancties die de Zwitserse voetbalbond hem had opgelegd.

Kritiek

Fringer stond namens de zender Teleclub als tv-expert langs het veld bij de wedstrijd tussen Lugano en Sion in de Zwitserse Super League, toen Constantin op hem afstormde. Fringer, oud-trainer van VfB Stuttgart en voormalig bondscoach van Zwitserland, moest het ontgelden vanwege de kritiek die hij een week daarvoor op het beleid van Constantin had gegeven.

Geen spijt

De voorzitter betoonde na zijn actie weinig spijt. ,,Ik heb hem een schop onder zijn kont gegeven en dat heeft mij goed gedaan.''