waar-wanneer-nederland-volgende-wedstrijd-ek
Waar en wanneer speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK? © Getty Images

Waar en wanneer speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK?

05:45, 28-06-2024 / Laatste Update: 06:15, 28-06-2024

Het Nederlands elftal was gelukkig al geplaatst voor de achtste finales na twee wedstrijden, want dinsdag verloor Oranje van Oostenrijk. Daarmee werd de ploeg van bondscoach Ronald Koeman derde in de poule. Wat betekent dat voor het vervolg van het EK?

Nederland was voorafgaand aan Nederland - Oostenrijk koploper van Groep B met vier punten uit twee duels. Frankrijk had evenveel punten, alleen een minder doelsaldo. Oostenrijk, de laatste tegenstander van Oranje in de poulefase, had drie punten en Polen was al uitgeschakeld. Oostenrijk werd uiteindelijk de verrassende winnaar van de poule, terwijl Polen nog gelijk wist te spelen tegen Frankrijk, dat tweede werd.

Programma en uitslagen EK voetbal 2024 | Dit zijn de achtste finales

26 juni 2024, 22:56

Het EK voetbal is in volle gang in Duitsland. Nederland heeft zich in de groep met Frankrijk, Polen en Oostenrijk voor de achtste finales weten te plaatsen en gaat in de knock-outfase proberen om de prestatie van 1988 te evenaren. Hieronder vind je het programma en de uitslagen van het EK voetbal.

Oranje derde in de poule

Nederland had maar één extra doelpunt nodig om eerste te worden in de poule, omdat Frankrijk gelijkspeelde tegen Polen. Dat doelpunt kwam niet en dus zakte Oranje naar de derde plek.

Wanneer speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK?

Door de derde plaats moest Nederland tot woensdagavond laat wachten wie de tegenstander werd voor de volgende ronde. De ploeg was namelijk afhankelijk vanuit welke groepen de vier beste nummers drie kwamen. Het ging tussen Roemenië en Engeland en het werd dankzij Georgië Roemenië.

Dinsdag 2 juli, 18.00 uur in München

Dat betekent dat Nederland de volgende wedstrijd op dinsdag 2 juli om 18.00 uur in München speelt, op de laatste dag van de achtste finales. Roemenië is daarin de tegenstander. Wint Nederland die wedstrijd, dan wacht in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije.

Het complete (te printen) speelschema voor het EK 2024

14 juni 2024, 10:30

Het EK voetbal is begonnen. Vanaf 14 juni strijden 24 landen, waaronder Nederland, om de Europese titel. Doe jij met jouw vrienden en vriendinnen mee in een EK-poule, dan komt een ouderwetse poster waar je uitslagen kan invullen wel van pas. Handig en lekker overzichtelijk. Zoek niet verder, want wij hebben het ideale overzicht voor je.

Waar speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK?

Die achtstefinalewedstrijd wordt gespeeld in München, in de Allianz Arena. Dat is de thuishaven van Bayern München. Daar speelde Oranje dit EK nog niet eerder. De groepswedstrijden werden afgewerkt in Hamburg, Leipzig en Berlijn.

Alles over het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.