Woedende Cristiano Ronaldo beleeft frustrerende avond: om deze redenen werd hij zo boos
Gefrustreerde Cristiano Ronaldo. Getty Images

06:53, 27-06-2024 / Laatste Update: 06:53, 27-06-2024

Portugal speelde woensdagavond de laatste groepswedstrijd tegen Georgië. De Portugezen waren al groepswinnaar, dus de pot ging nergens meer om voor hen. Cristiano Ronaldo dacht daar duidelijk anders over.

Portugal verloor de wedstrijd met 2-0. Dat verandert niets voor het land op het EK, maar Ronaldo zal nooit genoegen nemen met een verlies. Zeker niet als hij volgens hemzelf een penalty had moeten krijgen.

Protesteren

Khvicha Kvaratskhelia scoorde het openingsdoelpunt voor Georgië al in de tweede minuut. Dat zal de stemming van Ronaldo niet ten goede zijn gekomen. Rond minuut 25 werd hij vervolgens vastgehouden in de zestien meter van de tegenstanders. Hij was ervan overtuigd dat hij een penalty moest krijgen.

Toen de scheidsrechter die niet gaf begon Ronaldo te protesteren. Eerst bij de scheidsrechter zelf en vervolgens bij de technische staf langs de zijlijn. De VAR moest nog een keer naar dit moment kijken. Toen de 39-jarige vedette opnieuw woedend naar de Zwitserse scheids liep om dit duidelijk te maken, had die er genoeg van. Ronaldo kreeg een gele kaart.

Wissel

In de tweede helft werd aan Georgië wel een strafschop toegekend. Deze werd benut door oud-Ajacied Georges Mikautadze: 2-0. Even later werd Ronaldo gewisseld. De tweede reden voor een woedeuitbarsting. Eenmaal bij de bank aangekomen gaf hij die nog een flinke trap.

Shirtje ruilen

Na het laatste fluitsignaal leek de sterspeler weer even afgekoeld. Toen doelpuntmaker Kvaratskhelia naar hem toe kwam om zijn shirt te vragen gaf Ronaldo deze met liefde af. Een droom kwam uit voor de Georgiër, zo schreef hij vervolgens bij een foto van het shirt op Instagram.

Maar daarna sloeg het humeur van Ronaldo weer om. Bij het verlaten van het veld wilde hij toch nogmaals duidelijk maken dat hij het niet eens was met de gang van zakken tijdens de wedstrijd. Met woedende gebaren vertrok hij naar de kleedkamer.

Zijn frustratie zal ook te maken hebben met het feit dat CR7 nog geen enkel doelpunt heeft gescoord op het EK. En dat terwijl de Portugees in alledrie de groepsduels een basisplaats had.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.