Wout Weghorst deed opmerkelijke voorspelling aan zijn vriendin: 'Je voelt het'
Wout Weghorst na het laatste fluitsignaal. © Getty Images

Wout Weghorst deed opmerkelijke voorspelling aan zijn vriendin: 'Je voelt het'

17:05, 16-06-2024 / Laatste Update: 19:32, 16-06-2024

Wout Weghorst werd in de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal de matchwinner. De spits kwam er in de 81ste minuut in en een paar momenten later knalde hij de 2-1 tegen de touwen. Geweldig vond Weghorst, zo vertelde hij na afloop.

"Een persoonlijk droomscenario. Zeker op zo'n eindtoernooi, dat is heel speciaal. We hadden allemaal een goed gevoel. Het begin is heel belangrijk, ook om dat goede gevoel vast te houden", sprak Weghorst bij de NOS. "Ik was er klaar voor, had zoveel zin om deze wedstrijd te spelen. Ik dacht als ik erin sta, geef ik alles wat ik heb en dat heb ik gedaan."

Weergaloze Wout Weghorst helpt Nederland aan bevrijdende zege tegen Polen

16 juni 2024, 16:52

Het Nederlands elftal heeft in de absolute slotfase een overwinning geboekt op Polen: 2-1. Daarmee boekt de ploeg van Ronald Koeman in de eerste poulewedstrijd direct de eerste overwinning van het EK. Invaller Wout Weghorst was de grote man aan de kant van Oranje met de bevrijdende treffer.

Invaller Weghorst

"Onbeschrijfelijk", ging Weghorst verder. "Speciaal. Zo’n begin is heel belangrijk. Ik was er klaar voor, de afgelopen weken al. Duidelijk gezegd wat de rol is", blikte Weghorst terug, die duidelijk teleurgesteld was met zijn rol als wisselspeler. "Maar dan moet je zorgen dat je maximaal geeft." Dat deed Weghorst, met de 2-1 als bekroning.

Op de bank had Weghorst al het gevoel dat hij nodig was. Amper twee minuten had hij nodig om de winnende te maken. "Je ziet hem komen, je voelt dat moment. Soms zit je in een flow, dat is niet te beschrijven. Dat is achteraf makkelijk lullen... Ik zei vanochtend tegen mijn vriendin: gelijke stand, 0-0 of 1-1. Het werd iets later. Maar je voelt het, je visualiseert het voor jezelf. Het is gewoon heel mooi voor ons allemaal en dat ik het dan mag doen is geweldig."

Weghorst met de beker van het EK?

Ook de afloop van het toernooi visualiseerde Weghorst. "Er is maar één doel: dat we daar staan met die beker. Het absolute einddoel is om geschiedenis te schrijven", vertelde de spits. Hij sloot af zoals we Wout Weghorst kennen: "Dit zijn momenten, met de supporters, waar je het als kleine jongen voor doet."

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.