Cristiano Ronaldo breekt een wereldrecord door de transfer van Kylian Mbappé
Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé op het vorige EK / Getty Images

Cristiano Ronaldo breekt een wereldrecord door de transfer van Kylian Mbappé

21:00, 05-06-2024 / Laatste Update: 17:32, 07-06-2024

Cristiano Ronaldo mag een nieuw wereldrecord op zijn naam schrijven en dat is te danken aan zijn oude club én Kylian Mbappé. Real Madrid haalde Mbappé transfervrij binnen, wat voor een tevreden Ronaldo zorgde.

De transfer van Mbappé naar Real Madrid werd dinsdag wereldkundig gemaakt. Zelf liet de 25-jarige Fransman op Instagram héél blij te zijn met zijn overstap. Hij deelde vier foto's waarop hij een stuk jonger was met Real Madrid-kleding aan. Op één foto poseerde hij met Ronaldo, toen nog speler van De Koninklijke.

Mbappé heeft al eens vaker duidelijk gemaakt dat Ronaldo zijn grote voorbeeld is. Op zijn kinderkamer hingen ook allemaal posters van de Portugese superster. De 39-jarige Ronaldo speelt in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr en is deze zomer met Portugal op het EK. Op het vorige EK, in 2021, speelden Ronaldo en Mbappé al tegen elkaar.

Ronaldo wenst Mbappé geluk

Bij de post op Instagram zette Mbappé heel blij te zijn om voor Real Madrid te spelen. Een droom komt voor hem uit. Ronaldo reageerde daaronder: 'Mijn beurt om te kijken. Ik ben erg enthousiast om jou te zien schitteren in het Bernabeu. Hala Madrid.'

Die reactie kreeg binnen no-time meer dan vier miljoen likes. En volgens Daily Sports is er nog nooit een reactie op Instagram geweest met zóveel likes. Een wereldrecord, dus.

EK 2024

Het Frankrijk van Mbappé zit in een poule met Nederland, Oostenrijk en Polen. De tweede groepswedstrijd is tussen Frankrijk en Nederland, op 21 juni. Frankrijk speelt zijn eerste wedstrijd op 17 juni tegen Oostenrijk, terwijl Oranje een dag eerder in actie komt tegen Polen.

Ronaldo en Portugal openen het EK tegen Tsjechië, op dinsdag 18 juni. Vervolgens speelt het nog tegen Turkije en Georgië. In 2016 won Portugal het EK nog.