Heerlijke traktatie voor Kjeld Nuis en collega's, Joy Beune wordt bedankt maar kan haar ogen niet geloven
Traktatie in huize Nuis/Beune. © Instagram en Pro Shots

Heerlijke traktatie voor Kjeld Nuis en collega's, Joy Beune wordt bedankt maar kan haar ogen niet geloven

20:51, 04-06-2024 / Laatste Update: 13:49, 05-06-2024

Het schaatsseizoen is begonnen. De schaatsers maken de eerste meters nu nog niet op het ijs, maar vooral op de weg. En in welke vorm maakt niet uit: op skeelers of op de fiets. Dat deed ook het schaatskoppel Joy Beune en Kjeld Nuis, maar wel afzonderlijk van elkaar.

Beune was namelijk eerst gastvrouw voor Nuis en zijn collega's van Team Reggeborgh. Naast haar vriend waren Jenning de Boo en Wesly Dijs over de vloer samen met Matthieu Hollaar van Gewest Fryslân. Dat viertal werd getrakteerd op een lekker stukje taart en koffie. "Herstel, bedankt Joy Beune", schreef Nuis bij een foto op zijn Instagram Story.

Kjeld Nuis doet z'n best voor vriendin Joy Beune en scoort punten

28 mei 2024, 12:00

Kjeld Nuis weet hoe hij het hart van zijn vriendin Joy Beune moet veroveren. Het schaatskoppel moest het twee weken zonder elkaar doen, omdat ze beide met hun eigen team naar het buitenland moesten voor een trainingskamp. Bij terugkomst zorgt Nuis goed voor Beune.

Beune stond bij Nuis in het krijt

Joy Beune was ook bijna wel verplicht om iets liefs te doen voor haar vriend Kjeld Nuis, met wie ze samenwoont in Heerenveen. De 34-jarige Nuis maakte onlangs een speciale koffie voor zijn vriendin met een hartjespatroon erin. Zo luxe zal Beune het niet hebben gemaakt voor haar vriend en zijn collega's.

Blijkbaar was het ook niet helemaal de bedoeling dat Nuis de taart uitdeelde aan zijn collega's. Beune heeft op haar eigen Instagram namelijk gereageerd. "Daar gaat mijn appeltaart", schreef ze, met betraande ogen erbij.

Instagram Joy Beune

Beune woont samen met Nuis vlak bij Heerenveen. Toch mist ze haar geboortedorp Borne in Overijssel. "Al mijn familie woont daar nog, mijn vrienden. Je woont toch wel een stukje verderop in Heerenveen. Ondertussen wen je er wel aan, maar toch, die afstand… Je rijdt toch niet 'even' heen en weer. Je ziet je familie en vrienden gewoon weinig. Met de telefoon even contact hebben is fijn, maar je wil het liefst gewoon bij ze zijn", zei ze in een interview met Sportnieuws.nl.

Joy Beune over haar grootste doelen én opofferingen: 'Dát vind ik het ergste'

18 mei 2024, 06:30

Joy Beune kende een ongelooflijk succesvol jaar als schaatsster, haar meest succesvolle tot nu toe. Zij pakte haar eerste medailles op WK’s en ging direct maar volle bak: goud op de 5000 meter en de ploegenachtervolging, brons op de 1500 meter én de nummer één op de WK allround. Maar dat ging niet allemaal zonder slag of stoot. Beune vertelt over de opofferingen die zij moest maken.

Verhuizing

Toch vermaakt Beune zich opperbest met Nuis in Heerenveen. Het schaatskoppel bracht de eerste weken na het vorige schaatsseizoen klussend door. Er werd flink verbouwd in het stulpje. Al het prijzengeld dat afgelopen jaar werd verdiend, ging naar de verbouwing van het huis.