Dartsfenomeen Luke Littler (17) en familie in tranen na Premier League-winst: 'Mooiste avond van mijn leven'
Luke Littler en zijn vriendin Eloise. © PDC en Sky Sports.

Dartsfenomeen Luke Littler (17) en familie in tranen na Premier League-winst: 'Mooiste avond van mijn leven'

11:19, 24-05-2024

Luke Littler schreef donderdagavond op overtuigende wijze ze Premier League Darts op zijn naam en vierde de grootste zege uit zijn nog prille loopbaan met zijn vriendin en zijn ouders.

Littler, nog altijd pas zeventien jaar, won in de finale van Luke Humphries en nam zo wraak voor de WK-finale die hij eerder dit jaar van zijn landgenoot verloor. "Dit is 100 procent de beste avond van mijn leven", stamelde de bekendste darter van de wereld. "Het is zo mooi om te winnen met mijn vriendin, mijn manager en mijn familie in het publiek. Ik weet niet wat ik nu moet doen."

Het moment dat hij de beslissende pijl in het bord gooide deed zichtbaar iets met de doorgaans vrij koele Littler. "Ik kon het niet geloven. Ik ging naar Luke en hij zei: 'Ga het vieren met je familie, dat zei je ook tegen mij'. En dat heb ik toen gedaan." De Manchester United-fan liep naar zijn ouders en naar zijn vriendin en kon het niet droog houden.

"Ik barstte gewoon in tranen uit en gaf ze een knuffel", aldus Littler bij SkySports. "Altijd als ik iets win en ik naar ze toe ga, dan wordt ik overmand door emoties. Mijn vader en moeder hebben hun eigen geld in mij geïnvesteerd. Hebben voor de sponsors gezorgd die ik tegenwoordig heb. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Zonder hen en Eloise zou dit niet kunnen."

Tonnen prijzengeld

De 'investering' van de ouders van Littler in hun zoon heeft zich ondertussen al lang en breed uitbetaald. Alleen al met de winst van de Premier League strijkt hij tonnen op. Lees in het artikel hieronder wat hij ermee gaat doen.