De Nederlandse shorttracksters zorgden dinsdag voor een daverende verrassing door ondanks een plek in de B-finale toch een bronzen medaille te pakken. Het moment waarop dat besef doordrong tot Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting zorgde voor prachtige blijdschap.
De medailles van de Olympische Spelen van Parijs blijken van een niet al te beste kwaliteit en dat zorgt voor het nodige onbegrip bij atleten. En het blijkt bepaald niet de eerste keer dat het niet helemaal goed gaat rond het eremetaal.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakt zich zorgen om de vooruitgang in Italie, waar volgend jaar de Winterspelen worden gehouden. Ze zijn bang dat niet alle faciliteiten op tijd klaar zijn.
Nederlandse olympiërs twijfelen of ze hun originele medaille willen behouden. Het eremetaal dat zij ontvingen op de Spelen in Parijs is namelijk behoorlijk beschadigd. "De sporters verdienen waarvoor ze gewerkt hebben, niet een afdankertje."
Skilegende Lindsey Vonn (40) heeft opnieuw indruk gemaakt. Zes jaar na haar afscheid keerde ze terug op de piste met een kunstknie en ze liet zien dat ze nog steeds bij de wereldtop hoort. Afgelopen weekend werd Vonn zesde en vierde op de afdaling.
Mark Tuitert boekte als topschaatser in 2010 zijn grootste succes als sporter. Toen verraste hij met een gouden medaille op de Olympische Winterspelen. Die iconische plak is hem enorm dierbaar, maar hij is de medaille kwijtgeraakt.
Meer dan 100 olympische en paralympische medailles van de Spelen in Parijs zijn door atleten teruggestuurd. Ze raakten snel beschadigd of begonnen zelfs te roesten. Het probleem zorgt voor flink wat ophef en heeft inmiddels geleid tot het ontslag van drie directeuren van Monnaie de Paris, het instituut dat de medailles produceerde.