Carlos Alcaraz knokt zich in slopende vijfsetter tegen Jannik Sinner naar finale Roland Garros
Carlos Alcaraz ©Getty Images

Carlos Alcaraz knokt zich in slopende vijfsetter tegen Jannik Sinner naar finale Roland Garros

18:47, 07-06-2024 / Laatste Update: 19:01, 07-06-2024

Carlos Alcaraz heeft Jannik Sinner in de halve finale van Roland Garros 2024 in vijf sets verslagen. In Parijs werd het 2-6 6-3 3-6 6-4 6-3 voor de Spanjaard. De wedstrijd duurde vier uur en negen minuten.

De Italiaan Sinner en de Spanjaard Alcaraz lieten in de eerste halve finale van de dag zien dat het met de toekomst van de tennissport wel snor zit. Het zijn complete spelers, met uiteenlopende karakters: Sinner stoïcijns als Bjorn Borg vroeger, Alcaraz wat expressiever.

De 22-jarige Sinner, na Roland Garros de nieuwe nummer één van de ATP-ranking, was in de openingsset een beest met zijn returns. Hij won meer dan de helft van de punten op Alcaraz' (21) opslag en plaatste drie breaks.

Topniveau

Sinner leek door te drukken en kwam in de tweede set op 2-0. Maar een strijder als Alcaraz, vorig jaar eveneens halve finalist op dit grandslamtoernooi, veeg je niet rücksichtslos opzij. De man uit Alicante pakte acht van de daaropvolgende tien games en was weer helemaal terug: 1-1 in sets en een break voor. En vanaf dat moment konden de toeschouwers in Parijs en thuis er eens goed voor gaan zitten. Het moment was gekomen dat beide mannen tegelijk hun topniveau bereikten.

Errors

In set vier hielden de toppers elkaar strak in evenwicht. Er was in dat bedrijf slechts één breakpoint en - heel lekker voor hem - Alcaraz benutte dat punt op 5-4, waarna de buit dus binnen was. In set vijf had Sinner al lang niet meer zoveel grip op de opslag van zijn tegenstander als in het begin. Ook begon zijn balans tussen winners en onnodige fouten te verslechteren, terwijl Alcaraz zijn agressie beloond zag worden met een break van 1-0 naar 2-0.

Die marge van één break trok Alcaraz naar de eindstreep, waardoor hij zondag voor de eerste keer in de Roland Garros-finale staat. Eerder won Alcaraz US Open 2022 en Wimbledon 2023.