Derde dag Wimbledon eindigt in mineur: alle Nederlandse spelers uitgeschakeld in het enkelspel
Tallon Griekspoor. © Getty Images

Derde dag Wimbledon eindigt in mineur: alle Nederlandse spelers uitgeschakeld in het enkelspel

19:45, 03-07-2024 / Laatste Update: 21:18, 03-07-2024

Het was een Nederlandse dag op Wimbledon. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus kwamen allemaal in actie op het heilige gras in Londen. Het had een feestelijke dag kunnen worden, maar draaide uit op een drama. Alle drie de Nederlanders gingen onderuit.

De tennisdag in Londen begon met ruim twee uur vertraging en achteraf was dat al een voorteken voor de resultaten van de Nederlanders. Om een uur of twee waren er nog drie Nederlandse spelers actief in het enkelspel. Zeven uur later konden ze alle drie hun spullen pakken.

Van de Zandschulp stort in

Van de Zandschulp was als eerste Nederlander aan de beurt en moest even op gang komen op het snelle gras in Londen. De Nederlander kwam met 4-1 achter, maar brak terug en dwong een tiebreak af. Daarin hielp Van de Zandschulp liefst vijf setpunten om zeep. Van de Zandschulp was daarna dusdanig geknakt dat hij ook in de tweede en derde set weinig meer voor elkaar kreeg.

Nieuwe tik Botic van de Zandschulp op Wimbledon: uitgeschakeld na ineenstorting tegen angstgegner

3 juli 2024, 16:50

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van Wimbledon niet overleefd. De Nederlandse tennisser begon goed aan zijn partij tegen Ugo Humbert, maar nadat hij de eerste set niet kon afmaken, was het eenrichtingsverkeer. De Franse nummer zestien van de wereld won uiteindelijk in straight sets en pakte zijn derde zege op de Nederlander van het jaar: 7-6 (9), 6-1, 6-3.

Griekspoor verliest spannend gevecht

Tallon Griekspoor is bezig aan een spannend duel tegen de Serviër Miomir Kecmanovic.`De Nederlander kwam in de eerste set met 2-0, maar was in de rest van de set oppermachtig. In de tweede set liet Griekspoor setpunten liggen en sloeg Kecmanovic wel toe. De derde en vierde set werden eerlijk verdeeld, waarna de Serviër in de beslissende vijfde set net iets beter was.

Dramatische dag op Wimbledon compleet: ook Tallon Griekspoor uitgeschakeld na spannende vijfsetter

3 juli 2024, 20:50

De derde dag van Wimbledon is voor de Nederlandse tennissers op een enorme deceptie uitgelopen. Tallon Griekspoor liet zich in de tweede ronde na een rollercoaster verrassen door de Serviër Miomir Kecmanovic: 6-4, 6-7 (7), 6-1, 2-6, 3-6. Griekspoor was na de nederlagen van Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus eerder op de dag de laatste Nederlandse speler in het enkelspel.

Rus met opgeheven hoofd

De enige Nederlandse vrouw in het enkelspel speelde ook haar duel in de tweede ronde. Arantxa Rus won maandag voor het eerst sinds twaalf jaar weer op het heilige gras in Londen en nam het op tegen Maria Sakkari, de Griekse nummer negen van de wereld. Rus kon goed partij bieden, maar trok toch aan het kortste eind.

Wimbledon 2024

Bekijk ook op onze speciale online tennispagina al het laatste nieuws over Wimbledon en check ook het speelschema en alle uitslagen.