Veelbesproken gevecht Jake Paul en Mike Tyson uitgesteld: 'Zelfs hij moet doktersvoorschrift opvolgen'
Mike Tyson en Jake Paul moeten hun gevecht verplaatsen © Getty Images

Veelbesproken gevecht Jake Paul en Mike Tyson uitgesteld: 'Zelfs hij moet doktersvoorschrift opvolgen'

00:34, 01-06-2024 / Laatste Update: 07:56, 01-06-2024

Het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson dat op 20 juli zou plaatsvinden in de Amerikaanse staat Texas, wordt verplaatst. De 57-jarige Tyson heeft last van een maagzweer en moet zijn voorbereiding aanpassen. Tyson had eerder deze week acute medische zorg nodig in het vliegtuig. Het duel wordt verplaatst naar later dit jaar, maar een exacte datum wordt niet gegeven.

Netflix, dat het duel op 20 juli zou uitzenden, maakt het slechte nieuws bekend, Tyson heeft van de doktoren het advies gekregen om vanwege de opflakkering van zijn maagzweer rust te nemen. Iron Mike baalt van het nieuws, maar ziet geen andere optie. "Helaas heb ik het advies gekregen om mijn training een paar weken lichter te maken, zodat ik kan uitrusten en herstellen", laat hij weten aan Netflix, dat zelf schrijft dat 'ook Iron Mike een doktersvoorschrift moet volgen.'

Tyson had eerder deze week acute medische zorg nodig in het vliegtuig. De bokser vloog van Miami naar Los Angeles vliegen, maar kreeg onderweg te maken met een medische noodsituatie, lieten ooggetuigen weten. Dat incident lijkt te maken te hebben met de verplaatsing van het gevecht. Most Valuable Promotions, dat het gevecht samen met Netflix organiseert, liet eerder nog weten dat Tyson ondanks zijn maagzweer in orde was.

Alsnog een sneer uitdelen

Door het gevecht uit te stellen, kan Tyson zich alsnog optimaal voorbereiden op het duel met de vriend van Jutta Leerdam. Tyson kan ondanks zijn fysieke gesteldheid het niet laten om nog een sneertje uit te delen. "Jake Paul, dit heeft je misschien wat tijd opgeleverd, maar uiteindelijk word je nog steeds uitgeschakeld."

'Geen excuses'

Paul laat aan Netflix weten begrip te hebben voor de beslissing. "Ik sta volledig achter het uitstellen van het evenement, zodat Mike Tyson geen excuses heeft voor de fight night", zegt Paul. "Mijn fans weten dat ik Iron Mike alleen op zijn best wil ontmoeten, maar laat er geen misverstand over bestaan: als hij met mij de ring instapt, ben ik klaar om mijn W te claimen met een sensationele finish.,"

Nieuwe datum?

De nieuwe datum voor het veelbesproken gevecht volgt nog. Netflix laat weten dat mensen die tickets hebben gekocht, geen nieuwe kaartjes hoeven aan te schaffen. En dat is toch fijn als je weet dat sommige kaarten voor wel miljoenen euro's hebben gekost.