Aad de Mos lacht om Kylian Mbappé en zet Memphis Depay op z'n plek
Wout Weghorst en Memphis Depay: gaan zij bepalend zijn tijdens Nederland - Frankrijk? ©Getty Images.

Aad de Mos lacht om Kylian Mbappé en zet Memphis Depay op z'n plek

13:24, 21-06-2024 / Laatste Update: 07:52, 23-06-2024

Nederland - Frankrijk wordt wéér de wedstrijd van Wout Weghorst. Dat zou ex-toptrainer Aad de Mos tenminste niet verbazen, zo vertelt hij in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos. De prijzenpakkende coach uit het verleden geeft tijdens het EK exclusief voor Sportnieuws.nl dagelijks zijn scherpe mening.

De Mos moet lachen om het gedoe rond Kylian Mbappé. De sterspeler van de Fransen is al de hele week nieuws, omdat hij zijn neus gebroken heeft. Rondom zijn meespelen tegen Nederland hangt nog altijd een rookgordijn. Alle ogen zijn gericht op het masker dat Mbappé tijdens de laatste training droeg.

Kylian Mbappé luistert naar UEFA: aangepast masker voor Nederland - Frankrijk

21 juni 2024, 20:32

Kylian Mbappé hield de gemoederen de laatste dagen flink bezig. De sterspeler van Frankrijk begint op de bank in de wedstrijd tegen Nederland op het EK vanwege een gebroken neus. Ondertussen tikte de UEFA hem ook op de vingers vanwege het masker dat hij wilde gaan dragen. Die heeft hij op tijd aangepast voor het duel met Nederland.

'Depay is geen wereldster'

"Ze moeten weer op zoek naar een ander masker", lacht De Mos, die bekend is met de regels van de UEFA-regel dat een medische hulpmiddel dat een speler tijdens een wedstrijd draagt maar één kleur mag hebben. "Of misschien kunnen ze dat masker zwart verven. In de kleuren van de Franse vlag mag niet. Dat is niet eenduidig genoeg."

Volgens De Mos valt Memphis Depay met zijn haarband in het niet bij Mbappé. "Depay is, met alle respect, nog geen wereldster. Mbappé wel. Hij is een wereldster waar iedereen over valt. Het gaat niet over de inhoud of over tactiek. Het draait er richting Nederland - Frankrijk volledig om of Mbappé meespeelt of niet."

10:21 - 21-06-2024

Aad de Mos durft Nederland - Frankrijk niet te voorspellen: 'Dat mogen jullie lekker doen'

Ex-toptrainer Aad de Mos laat in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal. Dit keer blikt hij uitgebreid vooruit op de kraker tussen Nederland en Frankrijk. Of het weer de dag van Wout Weghorst wordt? "Dat is afhankelijk van de stand. Maar het zou me niks verbazen als het, net als tegen Polen, vanavond tegen Frankrijk weer gebeurt."

Voorspelling Nederland - Frankrijk

Als meestervoorspeller laat De Mos juist bij dé wedstrijd van dit EK zijn licht niet schijnen op Nederland - Frankrijk. Hij durft het niet aan. "Ik laat het lekker aan jullie over. Ik doe voor één keer geen voorspelling van Nederland. Dat mogen jullie lekker doen." Als dan de uitslag 2-2 wordt voorspeld, vindt De Mos dat dan toch weer goed om te horen. "Dan krijg je in ieder geval een mooie wedstrijd."

Wout Weghorst

Gaat Wout Weghorst weer een belangrijke rol spelen in de wedstrijd Nederland - Frankrijk? De Mos kopt een open deur in. Hij stelt dat dat afhankelijk is van de stand in de slotfase. "Als het 2-0 staat voor Nederland, zal er eerder een extra verdediger in komen. Staat Frankrijk op voorsprong met nog 15 of 20 minuten te spelen, dan zal hij binnenkomen. Het zou me niets verbazen als het opnieuw gaat gebeuren", voorspelt De Mos. Daarmee geeft hij toch een hint hoe hij over de wedstrijd denkt.

Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Alle afleveringen Toss van De Mos

Op de speciale online pagina Toss van De Mos zijn altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De columns van de Europees kampioen van 1988 zijn hieronder terug te lezen.

'Het ging bijna mis met Wout Weghorst', opvallend moment na winnende doelpunt Oranje

17 juni 2024, 13:06

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als columnist van Sportnieuws.nl tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. Na de overwinning van Oranje op Polen gaat de Europees kampioen van 1988 in op de gemiste kansen en er viel hem iets op na het winnende doelpunt. "Het ging bijna mis met Wout Weghorst."

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.