Chaos voor EK-duel Turkije - Georgië: vechtpartijen op de tribunes en noodweer zorgen voor problemen
Het gaat helemaal fout op de tribunes voorafgaand aan Turkije - Georgië. © Getty Images

Chaos voor EK-duel Turkije - Georgië: vechtpartijen op de tribunes en noodweer zorgen voor problemen

17:26, 18-06-2024 / Laatste Update: 20:11, 18-06-2024

Het ging voorafgaand aan het duel tussen Turkije en Georgië (2-1) helemaal fout op de tribune. De supporters van beide landen gingen in het stadion ruim een uur voor het duel met elkaar op de vuist.

Wat precies de aanleiding was voor de gevechten tussen de supporters van Turkije en Georgië was niet duidelijk, maar op beelden was wel te zien dat fans van beide landen het niet bepaald met elkaar konden vinden. Het was ook niet bekend of er gewonden waren gevallen bij de gevechten.

Noodweer

Het kan zomaar zijn dat het weer een slechte invloed had op de gemoedstoestand van de supporters, want het kwam met bakken uit de hemel in Dortmund. Tot overmaat van ramp leek het dak het ook nog te hebben begeven, waardoor de supporters in het stadion niet veilig waren voor de regen. Er werd volop gedweild in het stadion om het duel toch door te kunnen laten gaan.

Debuut op groot toernooi

Voor Georgië had het duel met Turkije juist een feest moeten worden, want het land debuteerde dinsdag op een eindtoernooi. Bij de Georgiërs stond sterspeler Khvicha Kvaratskhelia in de basis en ook oud-Ajacied Georges Mikautadze speelde mee. Zij konden een nederlaag niet voorkomen. Turkije, waar 'Nederlanders' Orkun Kökçü en Ferdi Kadioglu de hele wedstrijd speelden, won dankzij twee wereldgoals met 2-1. Opvallend was overigens dat het duel onder leiding stond van een Argentijnse scheidsrechter.

Wereldgoals helpen Turkije in 'thuisduel' langs dappere EK-debutant Georgië

18 juni 2024, 19:55

Gastland Duitsland opende vrijdag het EK met een klinkende zege op Schotland en ook het 'tweede gastland' is het toernooi begonnen met een overwinning. De Turkse supporters namen dinsdag het stadion in Dortmund volledig over en zagen hun land dankzij een aantal schiterrende doelpunten met 3-1 winnen van EK-debutant Georgië, dat zich dapper verweerde.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.