Gastland Verenigde Staten met twee PSV'ers al in groepsfase uitgeschakeld op Copa América
PSV'er Ricardo Pepi is met de Verenigde Staten uitgeschakeld in de Copa América. © Getty Images

Gastland Verenigde Staten met twee PSV'ers al in groepsfase uitgeschakeld op Copa América

11:07, 02-07-2024

De Verenigde Staten kent een teleurstellende Copa América en moet al na de poulefase het toernooi verlaten. Het gastland verloor de laatste groepswedstrijd tegen Uruguay en won zodoende maar één wedstrijd. Dat was niet voldoende voor een plek bij de laatste acht.

Het betekent dat twee PSV'ers zich snel kunnen aansluiten bij de voorbereiding van de Eindhovenaren op het nieuwe seizoen. Na een overwinning op Bolivia (2-0) en een nederlaag tegen Panama (2-1) lag het in de lijn der verwachting dat de Amerikanen een overwinning nodig hadden tegen koploper Uruguay om kans te maken op de kwartfinale. Napoli-verdediger Matías Olivera scoorde echter na driekwart wedstrijd de enige treffer van de wedstrijd en omdat Panama won van Bolivia, zit het toernooi er alweer op voor de Verenigde Staten.

De Uruguayanen wisten al hun poulewedstrijden te winnen. Het is de eerste keer sinds 1959 dat ze geen puntenverlies hebben geleden in de groep. Panama werd tweede in de poule.

PSV'ers

Bij de Amerikanen mocht PSV'er Ricardo Pepi vlak voor rust invallen vanwege een blessure van Folarin Balogun, maar hij wist het verschil niet te maken. In de tweede helft sorteerde een aantal offensieve wissels van bondscoach Gregg Berhalter ook niet het gewenste effect.

Malik Tillman mocht in de 89ste minuut nog aantreden, maar kon zijn team eveneens niet naar een goal leiden. Serginho Dest, die afgelopen weekend een definitieve transfer naar PSV maakte, zit doorgaans ook bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten, maar is aan het herstellen van een knieblessure.

PSV verrast en houdt geblesseerde Sergino Dest toch langer in Eindhoven

29 juni 2024, 17:07

PSV heeft zich versterkt met Sergino Dest. De Amerikaan speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis bij de Eindhovenaren, maar blijft ook na de zomer bij de landskampioen. Overigens zal het nog lang duren voordat PSV daadwerkelijk weer plezier aan de verdediger kan beleven.

Uruguay neemt het bij de laatste acht op tegen de nummer 2 van poule D, met daarin Brazilië en Colombia. Die landen treffen elkaar in de nacht van dinsdag op woensdag. De Brazilianen hebben na twee duels 4 punten, Colombia staat al op 6.

Argentinië won de laatste editie van de Copa América.