Kylian Mbappé komt niet ongeschonden uit duel met Oostenrijk
Kylian Mbappé. © Getty Images

Kylian Mbappé komt niet ongeschonden uit duel met Oostenrijk

22:51, 17-06-2024 / Laatste Update: 00:17, 18-06-2024

Kylian Mbappé heeft de openingswedstrijd van Frankrijk tegen Oostenrijk (1-0 winst) niet volgemaakt. De Franse vedette en aanvoerder moest de strijd net voor het einde staken, vanwege - zo bleek later - een gebroken neus.

Mbappé bleef liggen na een kopduel. De spits, die vanaf volgend seizoen voetbalt voor Real Madrid, raakte de schouder van Oostenrijker Kevin Danso. Terwijl Mbappé op de grond lag, ging de wedstrijd wel gewoon verder. Pas toen de Oostenrijkse keeper een seintje gaf dat het mis was, legde de scheidsrechter het spel stil. Op beelden was te zien dat de neus van Mbappé flink bloedde en foto's toonden aan dat het orgaan scheef stond.

Bloedend Frankrijk klaar voor EK-clash met Oranje na magere zege op ongelukkig Oostenrijk

17 juni 2024, 22:56

Topfavoriet Frankrijk is het EK begonnen met een zuinige zege op Oostenrijk. In de poule van Oranje hadden de Fransen veel moeite met Oostenrijk, maar dankzij een eigen goal van oud-Ajacied Maximilian Wöber won het wel: 1-0. Frankrijk speelt vrijdag tegen Nederland, maar zag sterren Kylian Mbappé en Antoine Griezmann flinke hoofdwonden oplopen.

Bondscoach Didier Deschamps liet na het duel tegen de Franse zender TF1 al weten dat de kans groot is dat Mbappé zijn neus heeft gebroken: "Dat zit helemaal niet goed", zei de bondscoach in het interview. Deschamps kon verder nog geen duidelijkheid geven: "We zullen het wel zien. Het is heel vervelend voor ons." Rond middernacht kwam de bevestiging van de Franse voetbalbond dat Mbappé geopereerd moest worden aan een gebroken neus.

Gele kaart Kylian Mbappé

Mbappé werd aan de zijlijn behandeld door de medische staf van Frankrijk. Even later stapte hij het veld in, zonder dat de scheids een seintje gaf dat hij erin mocht. De Franse sterspeler ging er gelijk weer bij zitten, om zo wat tijd te winnen. Dat kostte hem echter een gele kaart van Jesús Gil Manzano.

Hoofdwonden Frankrijk

Het was sowieso een bloedende bedoening bij de Fransen. Eerder in de tweede helft al botste Antoine Griezmann met de boarding, waardoor hij een flinke snee opliep in zijn hoofd. Hij kreeg een tulband, die niet veel later al werd afgedaan.

Haarband Memphis Depay krijgt opvolger na pijnlijke botsing Antoine Griezmann

17 juni 2024, 22:29

In Nederland gaat het al geruime tijd over de haarband van Memphis Depay, maar tijdens het duel Oostenrijk - Frankrijk kreeg Antoine Griezmann ook een bijzondere band op zijn hoofd. Niet om de leukste reden, want nadat hij een hoofdwond opliep, pakte de medische staf hem helemaal in met verband.

Het is voorlopig even afwachten hoe Mbappé uit de strijd is gekomen met Oostenrijk. Vrijdag staat de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de agenda in Leipzig. Dat duel start om 21:00 uur.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Frankrijk en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.