Nederlands elftal moet dag na wedstrijd tegen Oostenrijk alweer aan de bak tijdens oefenduel met Duitse club
Ronald Koeman speelt met Oranje een dag na het duel met Oostenrijk een oefenduel. © Getty Images

Nederlands elftal moet dag na wedstrijd tegen Oostenrijk alweer aan de bak tijdens oefenduel met Duitse club

13:08, 25-06-2024 / Laatste Update: 13:56, 26-06-2024

Het Nederlands elftal speelde dinsdagavond een zwakke wedstrijd tegen Oostenrijk, maar een dag later stond er ook een wedstrijd op het programma. Oranje oefende tegen het Duitse TSV Havelse.

Dat is een club uit de Regionalliga Nord, het vierde niveau van Duitsland. Daar eindigde de club het afgelopen seizoen op een achtste plaats. De wedstrijd wordt morgen om 12.00 uur gespeeld in Wolfsburg. Helaas vindt de wedstrijd achter gesloten deuren plaats. Zeer waarschijnlijk doen er vooral spelers mee die tegen Oostenrijk niet in actie komen en zo toch wat wedstrijdritme in de benen krijgen.

Een oefenduel spelen tijdens het EK is vrij bijzonder, maar ook niet uniek. Frankrijk speelde er nog eentje, een dag na de wedstrijd tegen Oranje. Kylian Mbappé, die tegen Nederland geblesseerd was aan zijn neus, deed toen mee tegen een jeugdteam en scoorde twee keer.

Nederland - Oostenrijk

Dinsdagavond vond het laatste groepsduel plaats. Oranje was al zeker van de achtste finales, maar het was de vraag of de ploeg van bondscoach Ronald Koeman als eerste, tweede of derde eindigt in de groep. Het werd derde, na de nederlaag tegen Oostenrijk. Het oefenduel een dag later werd wel overtuigend gewonnen dankzij de reserves.

Loading...

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.