Neemt Nederlands elftal op EK voortijdig afscheid van Wolfsburg? 'Nu gaat het erom'
Oranje is bezig aan de laatste training

Neemt Nederlands elftal op EK voortijdig afscheid van Wolfsburg? 'Nu gaat het erom'

Rick Kraaijeveld • 12:49, 30-06-2024 / Laatste Update: 13:27, 30-06-2024

De hele selectie stond - misschien wel voor het laatst - op het trainingsveld in Wolfsburg. Maandag gaat men naar München toe en zal daar de laatste training voor het duel met Roemenië afwerken. En iedereen weet: verliezen is naar huis. "Nu gaat het erom", zei Memphis op een persmoment vlak voor de training. Denzel Dumfries, die er ook zat, is weer helemaal fit.

Denzel Dumfries kreeg nog de lachers op zijn hand. Hij had inderdaad een pijntje richting het duel met Oostenrijk, maar dat was niet aan zijn lies zoals gezegd werd. "Nee, het was mijn hamstring." Maar geen zorgen over zijn fitheid. "Ik ben weer 100% voor Roemenië." En dat was te zien op de training. Hij deed weer volledig mee, net als zaterdag.

Lichte klachten Nathan Aké

Nathan Aké is niet klachtenvrij. De speler van Manchester City werd ruim voor de training, samen met dokter Edwin Goedhart, gezien in het centrum van Wolfsburg. Een woordvoerder van de KNVB zegt dat het "niets exceptioneels" is.

'De juiste balans vinden'

Op het persmoment had Dumfries het over een juiste balans vinden binnen de groep. De balans ging over kritiek hebben op elkaar, bezig zijn met de resultaten, maar ook ruimte vinden voor lol. "Iedereen voelt wel aan dat het weer tijd is voor een grapje. Dat is een natuurlijk proces."

Dat was ook weer duidelijk toen de heren het veld betraden. Groot gelach was er weer met onderlinge dolletjes. Dat de sfeer weer terug is bij Oranje is duidelijk. Dat moet ook wel voor het duel met Roemenië. Memphis voelt zich in ieder geval goed na zijn goal tegen Oostenrijk. "Ik ben gewend om doelpunten te maken, zeker hier. Dus dan is het lekker als je een gevoel dat je kent, weer creëert."

Memphis ziet duidelijke verandering bij Oranje: 'Dat was niet zo toen ik op 20-jarige leeftijd debuteerde'

30 juni 2024, 10:45

Memphis Depay zit al zeker tien jaar bij het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman geeft al tijden aan dat hij een belangrijke speler is. In de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Oostenrijk viel hij op, omdat hij één van de betere speler was. Ook viel hij binnen Oranje op door de omgang met het verliest tegen Oostenrijk. "A journey is never perfect", stelde hij.

Record Robin van Persie

Het record van Robin van Persie (50 doelpunten) komt dichtbij voor Memphis. De spits staat op 44 doelpunten en als dit EK nog even langer mag duren, dan kan hij zomaar dicht bij dat aantal van Van Persie komen. De recordhouder gaf aan dat hij hoopt de titel nog even in handen te houden. Dat begrijpt Memphis en hij heeft mooie woorden over voor Van Persie. "Van Persie heeft mij gedreven en gepusht om door te gaan en voor dat record te gaan. Op een inspirerende manier."

Alles over het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.