Positieve hype rondom Nederlands elftal blijft: 'Ik verwacht ze nog steeds bij de laatste vier'
Selectie van het Nederlands elftal na afloop van Nederland - Frankrijk (0-0). ©Getty Images.

Positieve hype rondom Nederlands elftal blijft: 'Ik verwacht ze nog steeds bij de laatste vier'

Aron Kattenpoel Oude Heerink • 13:46, 22-06-2024 / Laatste Update: 09:03, 23-06-2024

Na het 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk van het Nederlands elftal is er veel kritiek vanuit de buitenwacht. Volgens oud-internationals Danny Koevermans en Ernie Brandts is die negativiteit nergens voor nodig. Brandts is zelfs overtuigd van een halve finale-plek voor Oranje.

Brandts was verbaasd door het zwakke optreden van Nederland. "Ik vond het niet geweldig en al helemaal niet spectaculair. Zo sterk ze waren in de andere wedstrijden, zo zwak was het nu. Maar ik verwacht ze nog steeds bij de laatste vier", zei Brandts tegenover Sportnieuws.nl.

Koevermans is blij met een punt

Danny Koevermans begrijpt het negatieve sentiment rondom Oranje niet. Een punt tegen favoriet Frankrijk is meer dan een behoorlijk resultaat. "Mensen roepen: 'Het is een schande', maar waarop is dat gebaseerd. Een gelijkspel is toch een geweldig resultaat tegen Frankrijk?", vraagt Koevermans zich af.

EK-winst nog altijd mogelijk

Brandts vond de mindere wedstrijd van de ploeg van Ronald Koeman lastig te verklaren, maar hij kijkt ook naar andere landen op het EK. "Iedere ploeg heeft weleens een slechte wedstrijd. Kijk maar eens naar eerdere WK's en EK's. Ook de uiteindelijk toernooiwinnaar speelt zwakke wedstrijden. En een gelijkspel is geen schande, hé."

Kritiek op Simons en Depay

Na afloop van de wedstrijd tegen Frankrijk nam de kritiek op Xavi Simons en Memphis Depay ook toe. Brandts kan die kritiek goed begrijpen. "Dat waren overduidelijk de minsten. Zowel Simons als Depay blijven moeite houden om hun draai te vinden. Dat is wel heel erg jammer."

Flinke irritaties bij Nederland - Frankrijk: 'Echt schijtbakkenvoetbal'

22 juni 2024, 00:05

Pierre van Hooijdonk heeft zich vrijdagavond flink geërgerd aan de speelwijze van Frankrijk en Nederland bij het doelpuntloze gelijkspel. De NOS-analist beschuldigt zowel bondscoach Ronald Koeman als Frankrijk-coach Didier Deschamps van het spelen met een te behoudende tactiek.

Begrip voor Ronald Koeman

NOS-analist Pierre van Hooijdonk beschuldigde Koeman van het neerzetten van een behoudende tactiek. Koevermans, 4-voudig international, is het niet eens met Van Hooijdonk. "Je zag dat beide ploegen geen risico meer namen en dat is ook wel logisch met het oog op de tweede ronde. Als je zou verliezen, was je nog veel verder van huis. Dat wil je niet", besloot Koevermans.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.