'Rampmiddag voor Rode Duivels': Belgische media zien dramatische start op EK
Romelu Lukaku wordt getroost door Zeno Debast. © Getty Images

'Rampmiddag voor Rode Duivels': Belgische media zien dramatische start op EK

21:13, 17-06-2024 / Laatste Update: 21:16, 17-06-2024

In tegenstelling tot Nederland zijn onze zuiderburen niet met drie punten begonnen aan het EK. België, toch wel de grote favoriet voor groepswinst in Poule E, startte dramatisch met een nederlaag tegen Slowakije. Dat zagen ook de Belgische media.

'Rampmiddag voor Rode Duivels', kopt Sporza. 'Alles wat mis kón gaan, liep ook verkeerd. De Rode Duivels zijn met een enorme kater aan het EK begonnen na een verrassende nederlaag tegen Slowakije.' Dat lag volgens het Belgische medium aan de fout van Jérémy Doku, die daardoor de enige tegengoal inleidde, de gemiste kansen van Romelu Lukaku en pech met de VAR.

Belabberd begin België op EK tegen Slowakije door extreme pech met VAR

17 juni 2024, 19:58

België is dramatisch begonnen aan het EK. De topfavoriet voor groepswinst in Poule E verloor door veel pech met de VAR en een foutje van Slowakije. Er werden twee goals afgekeurd en spits Romelu Lukaku had het vizier niet op scherp staan. Een blunder achterin zorgde voor de enige Slowaakse treffer van de wedstrijd: 1-0.

'Valse noot'

Een 'valse noot', zo noemde Het Laatste Nieuws de nederlaag. 'Een match van te veel net niet', aldus HLN. Ze schreven ook over de onzekere defensie van de Belgen, die er niet goed uitzag bij de enige goal van de wedstrijd. Ook werd er gekeken naar de arbitrage. 'De VAR speelde een cruciale rol door twee Belgische goals af te keuren.'

Volgens Nieuwsblad was het 'quasi onmogelijk' om van Slowakije te verliezen. Toch gebeurde het, ondanks dat de Belgen flink aan de poort rammelde. 'Het doembeeld werd realiteit. Wij zijn het eerste topland op dit EK die verrassend verliest', reageerde het medium teleurstellend.

Einde 'Gouden Generatie'

Voor België was dit EK een nieuw begin. Er werd afscheid genomen van een deel van de 'Gouden Generatie', van wie alleen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne nog over zijn. Laatstgenoemde was tegen Slowakije behoorlijk druk met zijn teamgenoten, zagen ze op de Belgische televisie. "Hij staat ze uit te foeteren", constateerde analiste Imke Courtois.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond België en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.