Ronald Koeman confronteert Memphis Depay met veelbesproken hoofdband: 'Ik word niet graag verrast'
Memphis Depay tijdens Nederland-Canada. © Pro Shots

Ronald Koeman confronteert Memphis Depay met veelbesproken hoofdband: 'Ik word niet graag verrast'

Rick Kraaijeveld • 14:41, 09-06-2024 / Laatste Update: 14:57, 09-06-2024

Ronald Koeman heeft op de persconferentie aangegeven dat hij met Memphis Depay heeft gesproken over de hoofdband. Memphis droeg die tijdens de oefenwedstrijd met Canada (4-0 winst). Dat hij hem droeg, vond hij niet erg. Wel dat hij pas laat geïnformeerd was over de keuze van Memphis.

Zondag kwam Depay wederom met de haarband het veld op bij de training, iets waar Nederland behoorlijk over was gevallen. Koeman heeft met de spits erover gesproken. Niet per se over het dragen maar wel over de manier waarop het aangekondigd werd, vrij laat. "Ik werd er een beetje door verrast, dat vind ik niet zo fijn. Maar ik vind het niet erg dat hij het had. Hij trainde er ook mee, dat is prima."

Ophef hoofdband

Dat Memphis donderdag met de hoofdband het veld op kwam, baarde veel opzien en discussie bij kijkers van de wedstrijd. Koeman gaf na het oefenduel aan even te moeten nadenken over wat hij ervan vond. Dat laatste is ondertussen dus duidelijk.

Berry van Aerle was met stomheid geslagen, vertelde hij in zijn column voor deze site. "Waarom? Ik dacht: of hij moet een hoofdwond hebben of een flinke steenpuist. Anders doe je zoiets niet. Ik denk dat hij veel naar de NBA kijkt, daar gebeurt dat ook vaak. Ik vond het showachtig. Als je niks hebt, dan is dat toch heel raar", zei de EK-winnaar van 1988.

Verbazing over Memphis Depay: 'Dan gaat het extra opvallen en zorgen voor irritaties'

7 juni 2024, 11:32

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als nieuwe columnist van Sportnieuws.nl richting en tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. Zo verbaasde de Europees kampioen van 1988 zich tijdens Nederland - Canada over de hoofdband van Memphis Depay. "Doe effe normaal." Lees hieronder de eerste column van Van Aerle.

Volgens Van Aerle is het een gevaar als je zoiets draagt en niet zo goed speelt. Zoals hij in de eerste helft het geval vond. "In de tweede helft liet hij zijn voeten spreken, maar de eerste helft was het echt niks met hem. Dan gaat het extra opvallen, en ook bij het publiek voor irritaties zorgen. Ik heb Ronald Koeman, Søren Lerby, Ruud Gullit en Frank Rijkaard nog nooit met zo’n showband gezien."

Eigenwijsheid in de groep

Koeman gaf eerder aan dat hij een bepaalde eigenwijsheid ervaart in de groep. Dat is wel iets dat hij kan waarderen. "Er zit op een gezonde manier eigenwijsheid, hoe ze met elkaar zijn en doen. Dat zie je ook op trainingen. Het is niet altijd het juiste moment voor een actie, maar ze doen dat toch. Ze zijn creatief en dan ook eigenwijs. Geef mij die bal maar, denken zij."

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en andere landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.

Doe mee met ons EK-spel

Op zoek naar eeuwige roem met jouw sportteam? Speel dan direct mee met de Captains Poule van ons EK-spel en maak kans op een unieke prijs. Win je met jouw team deze competitie, dan volgen wij met Sportnieuws.nl een jaar lang de verrichtingen van jouw team.