'Transfertrein van PSV dendert door: volgende versterking voor 9 miljoen euro naar Eindhoven'
Ryan Flamingo © ProShots

'Transfertrein van PSV dendert door: volgende versterking voor 9 miljoen euro naar Eindhoven'

14:15, 05-07-2024 / Laatste Update: 15:18, 05-07-2024

Ryan Flamingo wordt naar alle waarschijnlijkheid de volgende versterking van PSV. De verdediger maakt na Couhaib Driouech ook de overstap naar Eindhoven en daar moet de club fors voor in de buidel tasten.

PSV en FC Utrecht zijn al weken in gesprek over een transfer van Flamingo, maar het Eindhovens Dagblad meldt dat er nu een doorbraak is. De clubs zouden een akkoord hebben gevonden op een transferbedrag van rond de negen miljoen euro. Flamingo zou zelfs dit weekend al worden gekeurd in Eindhoven. Zondag moet hij zijn medische keuring ondergaan, waardoor hij hopelijk maandag al op het veld kan staan.

Multifunctioneel

Voor PSV was de multifunctionele inzetbaarheid van Flamingo een groot voordeel. Hij kan als centrumverdediger, rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten. Flamingo stond lange tijd onder contract bij het Italiaanse Sassuolo, maar FC Utrecht huurde hem met een optie tot koop. Die optie werd gelicht, waardoor Utrecht nu de transferrechten van de verdediger in handen heeft.

Driouech

Voordat Flamingo op het trainingsveld te zien zal zijn bij PSV, kondigt de club waarschijnlijk eerst de komst van Driouech aan. De aanvaller van Excelsior wordt vrijdag gekeurd en hij zal voor 3,5 miljoen euro de stap naar PSV maken. Ook van Driouech hoopt PSV dat hij maandag al op het trainingsveld staat. Hij werd al met technisch directeur Earnest Stewart op de foto gezet tijdens zijn medische keuring.

Sepp van den Berg

Als Flamingo daadwerkelijk binnen is voor PSV, dan zal de focus verschuiven naar Sepp van den Berg. De Eindhovenaren hopen de verdediger van Liverpool ook nog binnen te halen als vervanger van André Ramalho. PSV vindt vooralsnog de vraagprijs voor Van den Berg te hoog, waardoor er gesprekken lopen over het naar beneden brengen van die som.