TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar de kraker tussen Spanje en Kroatië
Borna Sosa / Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar de kraker tussen Spanje en Kroatië

03:00, 15-06-2024 / Laatste Update: 13:15, 17-06-2024

Het EK voetbal gaat op de tweede dag verder met drie wedstrijden. Na het openingsduel van vrijdag, staat er zaterdag direct een topwedstrijd op het programma. Lees hier op welke zender je kijkt naar deze duels van zaterdag 15 juni.

De dag begint met de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland, het andere duel uit Groep A. Vervolgens spelen Spanje en Kroatië tegen elkaar, de absolute kraker van de dag. Spanje geldt altijd als een van de favorieten en Kroatië haalde op de afgelopen twee WK's telkens de halve finale. De zaterdag wordt afgesloten met de andere wedstrijd uit Groep B: Italië - Albanië.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Spanje

7 juni 2024, 17:22

Spanje heeft de definitieve selectie voor het EK bekendgemaakt. Marco Asensio, die al ontbrak in de voorselectie, is er definitief niet bij. Ook drie spelers die bondscoach Luis de la Fuente in een oefenduel tegen Andorra voorafgaand aan het EK nog in de basis liet starten, reizen niet mee af naar Duitsland.

Hongarije - Zwitserland begint om 15:00 uur en is te zien op NPO 1. Vanaf 14:30 uur kan je op die zender inschakelen voor de voorbeschouwing. Milos Kerkez - voormalig linksback van AZ - is een van de sterren in de ploeg, maar de grote man bij Hongarije is Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai. Tegenstander Zwitserland heeft de sterren Manuel Akanji (Manchester City) en Gregor Kobel (Borussia Dortmund).

Zender Spanje - Kroatië

Na afloop van de eerste wedstrijd is het verstandig om de zender op NPO 1 te houden. Na het vijfuurjournaal wordt er vanaf 17:30 uur voorbeschouwd op de wedstrijd tussen Spanje en Kroatië. De kraker begint om 18:00 uur. Bij de Kroaten zien we Eredivisiespelers Borna Sosa, Josip Sutalo (beiden Ajax) en Luka Ivanusec (Feyenoord) terug.

De avond wordt afgesloten met de andere wedstrijd uit Groep B. Daar neemt regerend Europees kampioen Italië het op tegen Albanië. De Albanezen mogen met recht zeggen dat zij in de Poule des Doods zitten. Armando Broja (voormalig spits van Vitesse) is een van de weinige bekende spelers uit de Albanese selectie.

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het nieuws, uitgebreide statistieken, selecties, uitslagen en standen.