Virgil van Dijk witheet na schandalige nederlaag tegen Oostenrijk: 'Dit kan echt niet'
Van Dijk was witheet na nederlaag tegen Oostenrijk. ©Getty Images.

Virgil van Dijk witheet na schandalige nederlaag tegen Oostenrijk: 'Dit kan echt niet'

Aron Kattenpoel Oude Heerink • 20:12, 25-06-2024 / Laatste Update: 20:22, 25-06-2024

Het Nederlands elftal speelde een dramatische wedstrijd en leed een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Aanvoerder Virgil van Dijk sprak van een 'heel slechte avond in alle opzichten'. De verdediger weet dat het beter móét in de achtste finales van het EK.

Van Dijk zag vanaf het begin dat Nederland dramatisch was. "Het was een slechte wedstrijd in alle opzichten. We begonnen veel te slap, zowel in balbezit als in de duels. Dan weet je dat je achter de feiten aan loopt. Het was een heel slecht avond", was de reactie van Van Dijk bij NOS.

De rapportcijfers voor Nederland na duel met Oostenrijk: Joey Veerman zakt compleet door het ijs

25 juni 2024, 19:59

Oranje heeft de koppositie in de groep op een dramatische wijze weggegeven. Er was totaal geen organisatie tegen een agressief spelend Oostenrijk. Nederland werd aan de rechterkant volledig overlopen en was defensief teleurstellend zwak. Kinderlijk liet men mannetjes lopen, waardoor Oostenrijk gemakkelijk dreigend werd. Een topper is dan ook niet aan te wijzen na deze verliespartij.

Geen verklaring voor slechte pot

Direct na de wedstrijd vond Van Dijk het lastig om een verklaring te geven voor de slechte wedstrijd tegen Oostenrijk. "We kwamen gewoon niet in ons spel en verloren alle duels. De energie was in deze wedstrijd niet goed. Ik heb geen verklaring waardoor dat komt. In de rust zeiden we al: dit kan écht niet."

Waar en wanneer speelt Nederland de volgende wedstrijd op het EK?

2 juli 2024, 07:59

Het Nederlands elftal werd in de groepsfase derde, maar haalde wel 'gewoon' de achtste finales van het EK voetbal. Daarin werd gewonnen (3-0) van Roemenië. Wat betekent dat voor het vervolg van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman? Klik op het artikel hieronder voor de vervolgroute.

Door de nederlaag eindigt Oranje als derde in de poule en treft het, zoals het nu ervoor staat, Engeland. Van Dijk weet dat er anders gespeeld moet worden. "Als we iets willen bereiken dit toernooi, dan móét het hoe dan ook beter. Dit mag ons niet gebeuren", besloot Van Dijk.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.