Wesley Sneijder verafschuwt 'trieste praktijken': 'Blij dat ik bij die mensen weg ben'
Wesley Sneijder met achter hem zijn naam bij DHSC. © Pro Shots en Getty Images

Wesley Sneijder verafschuwt 'trieste praktijken': 'Blij dat ik bij die mensen weg ben'

21:14, 23-06-2024 / Laatste Update: 23:15, 23-06-2024

De naam van recordinternational Wesley Sneijder is van de muur bij voetbalclub DHSC gesloopt. De vierdedivisionist houdt op met bestaan en dat schiet bij verschillende mensen in het verkeerde keelgat. Sneijder verafschuwt de 'trieste' acties.

Aankomende maandag wordt club en bestuur tijdens een buitengewone ledenvergadering ontbonden. Dit nieuws viel zwaar bij verschillende mensen. Als reactie werd vrijdagavond de naam Wesley Sneijder van de muur van het sportpark gesloopt. "Ik ben blij dat ik bij die mensen weg ben", laat Wesley Sneijder in een reactie aan het AD weten.

Eind mei liet Wesley Sneijder weten dat hij zich met ingang van het nieuwe seizoen terugtrok uit de voetbalclub DHSC. "Ik vind het vooral heel erg triest. Kennelijk is het alleen goed geweest als je centen komt brengen, maar als je er uitstapt en ze kunnen zichzelf niet redden, dan moet er in mijn richting worden geslagen."

Trieste praktijken

DHSC kampte met een schuld van rond de twee ton. Dit is de club uit Utrecht uiteindelijk fataal geworden. Na zeventien jaar houdt de club op met bestaan. Dat zijn naam van de muur werd gesloopt, zegt volgens Sneijder vooral iets over de mensen die dit hebben gedaan. "Ze hebben er moeite mee dat ik weg ben en willen stoer zijn. Dit zijn trieste praktijken."

De recordinternational schrikt niet van de actie. "Ik vind het vooral heel erg triest, maar voor dat soort mensen hoef je niet bang te zijn." Via Instagram laat het bestuur van DHSC weten dat ze de actie betreuren. "Het bestuur van DHSC distantieert zich van de vernieling van de naam 'Sportpark Wesley Sneijder' die op het sportpark heeft plaatsgevonden."