De Tour de France staat op het punt van beginnen: check hier de tips voor jouw tourspel
Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard © ProShots

De Tour de France staat op het punt van beginnen: check hier de tips voor jouw tourspel

13:30, 28-06-2024 / Laatste Update: 13:34, 28-06-2024

De Tour de France gaat zaterdag weer van start en dus is het weer tijd voor de verschillende pools voor de wielerronde. Maar wie moet je nu kiezen om te winnen van je familie, collega's en vrienden? Check dan hier wie de verborgen parels zijn voor deze Tour!

Voor de Tour de France moeten er in de verschillende pools vaak gekozen worden wie de winnaar wordt van welke trui. Zo maken renners in de Tour kans op natuurlijk de gele trui, maar ook de groene trui (beste sprinter), de bolletjestrui (beste klimmer) en de witte trui (beste renner die in 1999 of later geboren is). Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard zijn de grootste favorieten voor het geel en ook voor de sprinttrui zijn er een aantal grote favorieten, maar we kiezen ook een aantal outsiders.

Gele trui

De winnaar van de gele trui is de renner die aan het einde van de Tour eerste staat in het klassement. Vingegaard won die trui vorig jaar.

Favorieten gele trui: Pogacar (UAE Emirates), Vingegaard (Visma | Lease a Bike), Primoz Roglic (BORA-Hansgrohe), Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Outsiders voor gele trui: Adam Yates (UAE Emirates), Carlos Rodriguez (INEOS-Grenadiers), Santiago Buitrago (Bahrain Victorious).

Groene trui

De groene trui is de renner die aan het einde van de rittenkoers de meeste punten in de sprints heeft verzameld. Hierbij gaat het niet alleen om de eindsprints, maar ook tussensprints tellen hier mee. Een klassementsrenner kan daardoor ook de groen trui pakken, maar vaak komt hij toch om de schouders bij de beste sprinter.

Favorieten groene trui: Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Mads Pedersen (LIDL-Trek), Wout van Aert (Visma | Lease a Bike), Arnaud De Lie (Lotto-Dstny).

Outsiders groene trui: Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious), Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), Sam Bennett (Decathlon AG2R).

Bolletjestrui

De bolletjestrui is voor de renner die de meeste bergpunten weet te verzamelen gedurende de Tour. Dit kan ook een klassementsrenner zijn, maar er zijn ook een aantal specialisten op dit gebied.

Favorieten bolletjestrui: Giulio Ciccone (LIDL-Trek), Pogacar (UAE Emirates), Vingegaard ( Visma | Lease a Bike), Felix Gall (Decathlon AG2R La Mondiale).

Outsiders bolletjetrui: Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), Romain Bardet (Team DSM-firmenich PostNL), Wout Poels (Bahrain Victorious).

Witte trui

De race om de witte trui is dit jaar weer een grote strijd, aangezien Pogacar geen kans meer maakt op die prijs. Om kans te maken op de witte trui dit jaar moet je in 1999 of later zijn geboren. De renners mogen dus maximaal 25 jaar zijn.

Favorieten witte trui: Evenepoel (Soudal Quick-Step), Carlos Rodriguez (INEOS-Grenadiers), Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike).

Outsiders witte trui: Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Juan Ayuso (UAE Emirates).