Van Max Verstappen tot Ireen Wüst, deze Nederlandse topsporters vierden hun prestaties met de koning
Koning Willem-Alexander en Max Verstappen © Getty Images

Van Max Verstappen tot Ireen Wüst, deze Nederlandse topsporters vierden hun prestaties met de koning

09:58, 27-04-2024 / Laatste Update: 11:42, 27-04-2024

Het is Koningsdag en dus een mooie gelegenheid om terug te blikken op de Nederlandse sportprestaties waarbij koning Willem-Alexander aanwezig was. Hier zie je de foto's van de Nederlandse successen die de koning vierde samen met topsporters.

Dat koning Willem-Alexander een groot sportliefhebber is, steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij bezoekt daarom ook graag belangrijke sportevenementen, zoals wereldkampioenschappen of de Olympische Spelen.

Na een Nederlandse overwinning mogen de topsporters zijn felicitaties in ontvangst nemen. En dat levert mooie beelden op.

De koning zit zelf overigens ook niet stil. In een interview bij het NOS Jeugdjournaal liet hij weten een nieuwe sport te beoefenen. Hij moest onlangs het hardlopen opgeven vanwege knieproblemen, maar haalt nu veel plezier uit mountainbiken. "Een ander soort sport, maar ook heel gezond voor je. Goed voor je hart, en minder belastend voor je knieën."

Ook koningin Máxima staat open voor nieuwe sporten. Ze zegt belangstelling te hebben voor boksen en daar soms ook naar te kijken. "Ik zeg niet dat ik dat zou kunnen, maar ik vind het interessant om te zien, wat de regels zijn."