Schaatskoppel blijft samen bij Reggeborgh na contractverlenging Marrit Fledderus
Marrit Fledderus en Stefan Westenbroek. © Pro Shots en Getty Images

Schaatskoppel blijft samen bij Reggeborgh na contractverlenging Marrit Fledderus

09:39, 28-03-2024 / Laatste Update: 12:19, 28-03-2024

Marrit Fledderus blijft, net als veel ploeggenoten, tot en met de Winterspelen van 2026 in Milaan bij Team Reggeborgh rijden. De 22-jarige schaatsster verlengde haar contract bij de groen-zwarte brigade.

De sprintster, ook onderdeel van de teamsprint-ploeg van Nederland, reageerde met een groen hartje op het nieuws van haar ploeg. "Ik ben heel blij met mijn contractverlenging”, zegt Fledderus op Instagram. “Ik heb het erg naar mijn zin in dit team en denk dat ik bij Reggeborgh nog verder kan groeien. Dat geeft me veel vertrouwen voor de komende twee jaar.”

Relatie met collega-schaatser

Dat ze verlengde bij Reggeborgh, is ook persoonlijk leuk nieuws voor haar en haar vriend. Fledderus heeft een relatie met collega-schaatser Stefan Westenbroek, die ook voor de ploeg van trainer Gerard van Velde rijdt. Na het schaatsseizoen zijn ze meteen samen op vakantie gegaan. Zo zijn ze op Instagram te zien terwijl ze in een buggy door het zand crossen.

Resultaten Marrit Fledderus

Fledderus was afgelopen seizoen vooral op het NK sprint succesvol. Ze won allebei de 500 meters en werd tweede op de laatste 1000 meter. Daarmee won ze zilver in het klassement, achter winnares Isabel Grevelt. Ze plaatste zich daarmee niet voor het WK sprint, Grevelt als winnares wel. Op de WK afstanden werd ze achtste op de 500 meter en vierde met de teamsprintploeg. Daarmee won ze op de EK afstanden wel goud.