Supervet! MMA-talent Jarno Errens tekent bij UFC en debuteert al snel

Bart van der Wijst • 22:50, 25-08-2022 / Laatste Update: 06:33, 08-01-2024

De Nederlandse MMA-topper Jarno Errens heeft een contract getekend bij UFC. Dat nieuws bevestigde hij tegenover Eurosport. De 27-jarige Limburger debuteert volgende week al, wanneer UFC Paris op de agenda staat.

"Ik ben er trots op dat ik eindelijk de kans krijg om Nederland op internationaal niveau te vertegenwoordigen en op de kaart te zetten", reageerde Errens bij Eurosport. Errens liet tijdens zijn laatste gevecht bij Brave Combat Federation uitstekende dingen zien.

Nee tegen Bellator, ja tegen UFC

Errens' vechtrecord is 13-3-1 en de Nederlander was al een tijdje op zoek naar een contract bij de UFC. Vorig jaar zei hij nog nee tegen Bellator, nu komt zijn droom uit met een plekje bij de grootste MMA-organisatie ter wereld.

Jarno Errens debuteert in UFC

Errens debuteert volgende week al, op 3 september om precies te zijn. De Nederlander staat op de Preliminary Card en vecht tegen een andere debutant: de Fransman Wiliam Gomis. Het belangrijkste gevecht van de avond gaat tussen Ciryl Gane en Tai Tuivasa.

"Met Alistair Overeem die vorig jaar de UFC verliet, wil ik het stokje overnemen en Nederland weer op de kaart zetten op dit grootste MMA-podium ter wereld", vertelde hij in een persbericht. "Toetreden tot de UFC betekent dat er een geheel nieuwe reis voor mij begint. Ik zal er uiteindelijk naar streven om een top-tien en misschien een top-vijf kanshebber te worden en wie weet wat nog meer. Maar stap voor stap."

 

 

Een bericht dat is gedeeld door @jarnoerrens

Errens gaat knokken in het vedergewicht.