Dimitri van den Bergh fel na kritische opmerking: 'Je wil niet toegeven dat deze Belg heeft gewonnen'
De Belgische darter Dimitri van den Bergh. ©PDC Darts

Dimitri van den Bergh fel na kritische opmerking: 'Je wil niet toegeven dat deze Belg heeft gewonnen'

22:14, 02-03-2024 / Laatste Update: 17:42, 04-03-2024

De eerste minuut van het interview van Viaplay met darter Dimitri van den Bergh was nog leuk, daarna nam het gesprek met verslaggever Arjan van der Giessen een hele rare wending. De Belg was niet gediend van een kritische opmerking.

De verslaggever pakte er de cijfers bij na de 10-7 zege van Van den Bergh op Jonny Clayton. Hij wil een kritische opmerking plaatsen bij de sessie na de tweede pauze van de Belg, waarin hij een stuk minder gooide dan in de eerste twee sessies. Maar daar was Van den Bergh niet van gediend.

"Ja, dat kan. Maar wat doe ik hier? Ik heb gewonnen hier, hè. Dan kun je zeggen dat ik minder speelde. Maar wat heb ik gedaan Arjan?" Het belangrijkste is dat je gewonnen hebt, Dimi, zei Van der Giessen. "Precies, en wat doe ik? Heb ik jou soms dwarsgezeten met deze vraagstelling van je?", vroeg Van den Bergh geïrriteerd af. Daarna komt de darter met een rekensommetje waarom het zo goed was.

'Deze discussie gaat nergens toe leiden'

"Ik kijk alleen naar de cijfers Dimi en die tonen dat je die derde sessie minder was", reageerde Van der Giessen fel. "Maar wat doe ik?, vroeg Van den Bergh weer aan de verslaggever. "Ik denk dat deze discussie nergens toe gaat leiden", wil de Viaplay-verslaggever afsluiten. "Nee, nee. Je wil gewoon niet toegeven dat deze Belg gewonnen heeft, hè", lacht Van den Bergh hardop. Kijk het fragment hieronder terug.

Later dat weekend stond de Belgische darter uiteindelijk wel met de trofee in zijn handen. Desondanks waren de fans en analisten niet blij met het gedrag van Van den Bergh. Hij werd uitgefloten op het podium en kreeg na afloop veel kritiek over zich heen.