Michael van Gerwen is een trotse vader nadat zoontje twee zwemdiploma's haalt op één dag
Michael van Gerwen en kinderen met zwemdiploma's © Getty Images/Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Michael van Gerwen is een trotse vader nadat zoontje twee zwemdiploma's haalt op één dag

15:34, 30-03-2024 / Laatste Update: 16:06, 30-03-2024

Michael van Gerwen "kan niet trotser zijn" op zijn zoontje Mike die geslaagd is voor twee zwemexamens op één dag. De darter liet zich eerder al uit over hoe trots hij is op zijn gezin. Zijn twee jonge kinderen zijn belangrijker dan zijn dartprestaties.

Op zijn Instagram plaatste Van Gerwen een foto van zijn kinderen, Mike en Zoë, bij het zwembad met een zwemdiploma A en B in hun handen. "Proud dad moment", schrijft de darter bij de foto.

De Nederlander deelt vaker foto's van zijn kinderen op sociale media. Zij staan op nummer één voor de 34-jarige darter. Hij zei eerder in een podcast dat zijn gezin hem een nieuw soort motivatie geeft in zijn sport. "Als ik nu verlies, denk ik: 'Oh nu ga ik terug naar m'n kinderen, zij zijn mijn grote prijs'. Ik wil iets achterlaten voor hen. Dat maakt je meteen weer scherp, want je vecht voor een ander doel."

Premier League Darts

Van Gerwen wist na vier nederlagen op rij in de Premier League donderdag op de negende speelavond eindelijk weer te winnen. In de kwartfinales versloeg hij Michael Smith, waarna hij in de halve finale verloor van Luke Littler.

Zaterdag staat het toernooi in Duitsland op de planning. Van Gerwen gaf aan niet meteen door te vliegen naar München, maar eerst tijd te maken voor zijn gezin. "Morgen lekker een dagje naar huis. Naar de kinderen en mijn vrouw, en dan vlieg ik zaterdag naar München."

Speelschema Premier League Darts | Michael van Gerwen met dagzege naar Rotterdam

15 april 2024, 20:23

De PDC heeft het programma voor de Premier League Darts bekendgemaakt. Op donderdag 18 april reizen de acht beste darters ter wereld af naar Rotterdam. Michael van Gerwen neemt het daar in de kwartfinale in Ahoy op tegen Luke Humphries, de kersverse wereldkampioen. Check hier het hele speelschema van de Premier League Darts 2024.

Ook Raymond van Barneveld doet dit weekend mee aan de German Darts Grand Prix in München. De Nederlander neemt het in de openingsronde van de German Darts Grand Prix op tegen landgenoot Gian van Veen. Hij was al eerder op plaats van bestemming als hoofdpersoon bij Tales of 501 Nights van de PDC. Daar werden ook hilarische oude beelden van de darter getoond terwijl hij aan het zingen was.