'Een milliseconde voordat ik sla': Stefanos Tsitsipas moppert over 'uitgebreide kreun' tegenstander
Stefanos Tsitsipas doet zijn beklag bij de umpire. © Getty Images

'Een milliseconde voordat ik sla': Stefanos Tsitsipas moppert over 'uitgebreide kreun' tegenstander

16:10, 05-06-2024 / Laatste Update: 16:11, 05-06-2024

Stefanos Tsitsipas werd dinsdagavond overklast door Carlos Alcaraz in hun kwartfinale van Roland Garros. De Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst won in drie sets. Tsitsipas mopperde halverwege de wedstrijd over gekreun van Alcaraz.

Het incident gebeurde volgens Tsitsipas in de tiebreak van de tweede set. Alcaraz kwam op 5-1 omdat de Griek een bal in het net sloeg. Dat kwam volgens Tsitsipas doordat hij uit zijn concentratie raakte door 'uitgebreid gekreun' van Alcaraz. Tsitsipas klaagde er tot twee keer toe over bij de stoel van de umpire en zei dat het 'een beetje te veel' was.

'Uitgebreide kreun'

"Als ik op het punt sta te slaan, klinkt er een uitgebreide kreun", klaagde Tsitsipas. "De kreun wordt verlengd. Het gebeurt een milliseconde voordat ik de bal raak." De Griek werd gesteund door oud-tennisser John McEnroe, die commentaar deed bij Eurosport. Een 'luide kreun', zo oordeelde McEnroe. "Ik wist dat hij dat ging zeggen. Maar wat is het waard als hij een deel van de steun van het publiek verliest?", vroeg de Amerikaan zich hardop af.

"Ik snap het wel, want het leek een lange kreun. Maar het is niet de eerste keer dat Carlos het doet. Daar moet je aan gewend zijn", benadrukte Big Mac, die in een ver verleden ooit Wimbledon en US Open won.

Prachtaffiche op Roland Garros

Alcaraz won uiteindelijk de tiebreak met 7-3 en dus stond hij met 2-0 voor in sets. De Spanjaard won uiteindelijk in straight sets en mag zich in de halve finale bewijzen tegen Jannik Sinner, de nieuwe nummer 1 van de wereld. De Italiaan won van Grigor Dimitrov en omdat Novak Djokovic afhaakte, staat hij bovenaan de ATP-ranglijst.