Is het mooiste punt van Wimbledon al gemaakt? Underdog Mattia Bellucci scoort geweldige tweener
Mattia Bellucci scoorde een fraai punt tegen Ben Shelton. © Getty Images

Is het mooiste punt van Wimbledon al gemaakt? Underdog Mattia Bellucci scoort geweldige tweener

14:20, 02-07-2024

Al op de eerste dag van Wimbledon is er een fenomenaal punt gescoord. Mattia Bellucci etaleerde maandag met een schitterende tweener zijn klasse tegen de hooggeplaatste Ben Shelton.

Shelton stond op het punt om zijn tweede servicegame van set 2 te verzilveren terwijl hij tussendoor al had gebroken. Op 0-40 viel het dropshot van de Amerikaan echter niet dicht genoeg bij het net, waardoor Bellucci de bal nog kon halen. Dat deed hij op onorthodoxe wijze, met een tweener: een schot van tussen de eigen benen door. Daarmee zette hij Shelton op het verkeerde been en scoorde hij het punt. Daarna sleepte Shelton, nummer 14 op de wereldranglijst, alsnog de derde leg binnen.

Bellucci stond op dat moment al wel 1-0 voor in sets, nadat hij de eerste met 6-4 in de wacht sleepte. De tweede eindigde in een betrekkelijk simpele winst voor Shelton. De Italiaanse underdog (148ste op de wereldranglijst) pakte knap het derde bedrijf, mede dankzij twee love games. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt omdat het donker werd. Dinsdagmiddag wordt het duel uitgespeeld met een 2-1 voorsprong in sets voor Bellucci.

Wimbledon

Bekijk ook op onze speciale online tennispagina al het laatste nieuws over Wimbledon en check ook het speelschema en alle uitslagen.