Trotse Contador baalt een béétje: 'Niet de Tour gereden die ik wilde'
i

Photo News

Trotse Contador baalt een béétje: 'Niet de Tour gereden die ik wilde'

Trevor Wagener • 14:11, 21-07-2017 / Laatste Update: 04:44, 07-01-2024

Alberto Contador hoefde ook donderdag in de laatste bergrit van de Tour de France niet enthousiast te zijn. De Spanjaard, die de wereldberoemde ronde in 2007 en 2009 won, is teleurgesteld over zijn Ronde van Frankrijk. Zijn gooi naar nog een eindzege in het klassement was al snel verloren en nu zit een ritzege er ook niet in.

"Als je kijkt naar overwinningen, is dit 1 van mijn slechtste rondes", stelt Contador, die met nog 3 etappes te gaan 'slechts' 10e staat in het klassement, tegen Cyclingnews. "Maar qua voldoening is het niet 1 van de slechtste."

Moegestreden

De kans is aanwezig dat dit Contadors laastste Tour is. "Het is duidelijk niet de Tour geworden waar ik op gehoopt had", vervolgt de 7-voudig grote rondewinnaar. Woensdag probeerde hij nog van ver te ontsnappen in de hoop op een ritzege. Dat lukte niet en donderdag voelde de Spaanse klimmer dat hij vermoeid was. "Het gevoel was heel slecht, de hele etappe lang. Ik had niet dezelfde benen als woensdag. Daar heb ik de prijs voor moeten betalen."

Genot boven winst

De 34-jarige renner was blij met de steun van supporters langs de weg. "Ik kreeg zo veel steun van de fans. Dat geeft voldoening", concludeert El Pistolero. Contador, trots als hij is, prijst zijn eigen aanvallende stijl van koersen. "Ik weet dat de sponsors liever overwinningen willen, maar zo'n aanval levert ook publiciteit op. En het was een etappe waar iedereen van genoten heeft. Daar ben ik trots op."

"Today my sensations were very bad during the whole day, probably due to yesterday's efforts."#TourDeTFS S18 📝 → https://t.co/6FzitW2AaJ pic.twitter.com/1Lxllf5lem

— Trek-Segafredo (@TrekSegafredo) 20 juli 2017