'Ik noem het mijn lot': Donegi Abena pusht zichzelf over de grens om 'killers' te pakken in Glory Grand Prix
Donegi Abena wil killers pakken tijdens Glory Grand Prix. ©Sportnieuws.nl/Glory.

'Ik noem het mijn lot': Donegi Abena pusht zichzelf over de grens om 'killers' te pakken in Glory Grand Prix

08:55, 28-05-2024 / Laatste Update: 09:00, 28-05-2024

Donegi Abena kan zijn laatste gevecht nog altijd moeilijk loslaten. Hij verloor zijn wereldtitel in het lichtzwaargewicht aan Tarik Khbabez in een controversieel gevecht. Nu staat de kickbokser voor de Grand Prix in diezelfde gewichtsklasse. Hij is gebrand om te laten zien dat hij de titel verdient.

Het is nog een kleine twee weken voor Abena's eerste gevecht in de Grand Prix, tegen de Roemeen Stefan Latescu. Hoe zien Abena's laatste trainingsweken eruit? "In de laatste week voor het gevecht neem ik lekker rust. Dan laat ik mijn lichaam herstellen. Dat moet ook, want de twee weken daarvoor ga ik keihard werken."

'Hoe kon ik verliezen?'

Hij wil zichzelf pushen naar een nieuw level. Want zijn oude niveau was blijkbaar niet goed genoeg om zijn wereldtitel te behouden. "Hoe kon ik van Khbabez verliezen op punten, terwijl ik meer punten scoorde dan hij? Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat ik verloor. Ik noem het mijn lot dat ik nu in de Grand Prix sta. Daar wil ik laten zien dat ik de beste ben."

'Mentaal over de grens pushen'

Hoe gaat Abena zich tot dat nieuwe niveau trainen? "Ik moet mezelf mentaal over de grens heen pushen. Ik moet mijn hoofd trainen om tegen mijn lichaam te zeggen dat het voorbij de vermoeidheid kan. Ik ga namelijk sowieso moe worden. Na het eerste gevecht, na het tweede gevecht en tijdens het derde gevecht. Daar moet ik doorheen."

'Hier zitten killers'

Abena kijkt uit naar de Grand Prix op 8 juni in Rotterdam Ahoy. Het wordt volgens hem een groter spektakel dan de Grand Prix bij de zwaargewichten, die Rico Verhoeven relatief makkelijk won. "Onze divisie is sowieso mooier en explosiever dan de zwaargewichten. Hier zitten echte killers. Het wordt een mooi toernooi."

'Hij doet maar'

Tijdens de loting van de Grand Prix koos Latescu Abena uit als tegenstander. Vooral omdat hij via de beste kickboksers en tegen de beste kickboksers naam wil maken bij Glory. Tijdens de staredown in de ring stonden de twee hoofd tegen hoofd. "Maar ik ben niet onder de indruk van wat ik zie bij hem. Hij kan met z'n kop tegen mij gaan staan, maar ik heb vervelendere dingen gezien en meegemaakt. Hij doet maar."

Loting en rematch op komst

Als Abena van Latescu wint, wacht mogelijk de rematch tegen Khbabez. De Marokkaan moet op zijn beurt wel eerst de kwartfinale winnen van de Fransman Pascal Touré. De andere kwartfinales zijn Sergej Maslobojev - Bogdan Stoica en Ibrahim El Bouni - Bahram Rajabzadeh.