Bayern München naar DFB Pokal na knotsgekke zege op Werder Bremen

Imago Sport

Bart van der Wijst • 00:40, 25-04-2019 / Laatste Update: 06:48, 05-01-2024

Bayern München staat net als 2018 in de DFB Pokal-finale. Na een spectaculaire wedstrijd uit tegen Werder Bremen werd nipt gewonnen: 2-3. Robert Lewandowski was de gevierde man, door 10 minuten voor het einde een pingel binnen te knallen.

De koploper van de Bundesliga blijft zo in de race voor de dubbel. Op 25 mei staat Bayern in Berlijn tegenover RB Leipzig, dat gisteren Hamburger SV uitschakelde (3-1).

Goals

Na ruim een half uur zette Robert Lewandowski Bayern op voorsprong. De Pool was attent nadat de bal na een poging van Thomas Müller terugkwam van de binnenkant van de paal. Kort na rust maakte Müller de 2-0, nadat hij de bal goed controleerde na een harde inzet van Javi Martinez.

Even later was Davy Klaassen dichtbij een treffer voor Werder, maar de kopbal van de oud-Ajacied werd gestuit door doelman Sven Ulreich. Daarna kwam de thuisclub binnen 2 minuten op gelijke hoogte, door doelpunten van Yuya Osaka en Milot Rashica.

VAR blundert

Nog geen 5 minuten later ging de bal onder groot protest van Werder voor Bayern op de stip na een valpartij van Kingsley Coman. De VAR bekeek de beelden, maar zag tot woede van spelers, staf en fans geen reden in te grijpen. Lewandowski bleef koel vanaf elf meter en schoot zijn club naar de bekerfinale.

Derde op rij

Voor trainer Robert Kovac is het de derde DFB Pokal-finale op rij. Eerder stond hij daar al met Eintracht Frankfurt in 2017 en 2018. Vorig jaar versloeg hij zijn huidige werknemer Bayern München.