Gladbach lijdt 2e nederlaag van het seizoen en verliest bij Freiburg

EPA

Trevor Wagener • 00:59, 27-10-2018 / Laatste Update: 16:23, 05-01-2024

Het is Borussia Mönchengladbach niet gelukt om naast Borussia Dortmund aan kop te komen van de Duitse Bundesliga. SC Freiburg bezorgde het team van trainer Dieter Hecking de 2e nederlaag van het seizoen: 3-1.

Mönchengladbach blijft zo op 3 punten achterstand van Dortmund staan. Ex-Bayern spits Nils Petersen benutte al in de openingsminuut een strafschop voor Freiburg. De Belg Thorgan Hazard nam in de 20ste minuut, ook vanaf de strafschopstip, de gelijkmaker voor zijn rekening. Freiburg won dankzij een doelpunt in de 57ste minuut van Gian-Luca Waldschmidt en een treffer in blessuretijd van Lucas Höler.

Reuzendoder in de dop

Hertha BSC was in september de andere ploeg die dit seizoen in de Bundesliga van Borussia Mönchengladbach wist te winnen. Freiburg stijgt dankzij de winst naar de 8ste plaats.